İnsan için en önemli hususlardan biri hayatı anlamına uygun, Allahın istediği şekilde yaşamaktır. Allah kullarını doğru yola eriştirmek için peygamberler ve kitaplarla kullarına rehberlik etmektedir. Bu rehberlerin emir, yasak ve nasihatleri doğrultusunda muhataplar hayatı en güzel ve verimli şekilde yaşayabilirler.  Nasihat almak isteyen insan, etrafında bulunan her şeyden ibret alabilir. Aşağıda bu konuya temas eden meşhur bir hikaye ile sözlerimize devam edelim.
Cami imamının biri cuma namazına giderken yolda kaza geçirir ve namaza gelemez cemaat olayı duyunca telaşa kapılır ve ne yapacaklarını konuşmaya başlarlar o anda camide olan bir trafik polisi telaşlanmayın ben  hutbeyi okur namazı kıldırırım der ve herkesi rahatlatır. Trafik polisi sünnetten sonra kalkıp hutbeye çıkmış. Hamdele ve Salveleden sonra başlamış konuşmaya :
"Muhterem cemaat, kıymetli müslümanlar!
*Tevbe ruhsatlarınızı yenileyin.
*Takva kemerlerinizi bağlayın.
*Günah hızınızı yavaşlatın.
*Kalp motorunuzu temizleyin.
*Kur'ân'ın koyduğu işaretlere uyun.
*Din yolunda, istikamet şeridinden ayrılmayın.
*Dikkat edin, önünüzde ciddi bir kontrol noktası var.
*Şunu iyi bilin ki, Kiramen Katibin meleklerinin radarından asla kurtulamazsınız.
*Kuralları ihlal ederseniz, ceza faturasını ahirette ödersiniz.
Değerli dostlar... toprağın bir karış altında hiçbir dünya otoritesinin temin edemeyeceği bir eşitlik vardır. Hepimiz hayatı en güzel şekilde yaşamaya çalışalım. Salih amelller biriktirmeye gayret gösterelim.
Kalın sağlıcakla....