Geçen hafta bilinçaltı tanımı ile bir giriş yapmıştık.Bilinçaltımız hayatımızın %95ini yönetiyorsa ve kararlarımızı bilinçaltımız tarafından alınıyorsa bir yazıda geçmek olmazdı
Bilinçaltımızı üç yaşındaki bir çocuk olarak düşünebiliriz.Küçük çocuklar bu dünyaya yeni bedenlenmiştir ve adaptasyon süreçleri vardır. Yedi yaşına kadar beyinleri theta frekansında. yani hayal dünyasındadır .Yoktan. hayırdan , imkansızdan ve olumsuzluk eklerinden anlamazlar. Çünkü geldikleri boyutta her şey mümkündü . Aynı şekilde bilinçaltımızda olumsuzluk eklerini tanımaz. Örneğin bir şeyi unutmayayım , yada unutma dediğimizde bilinçaltımız -ma ekini tanımadığından onu unut komutu olarak algılar ve mutlaka unutturur. Bunun yerine hatırla demek en doğrusu.

İşte bu noktada kelimelerimizin ve sözlerimizin gücü devreye giriyor.Japon Dr Masaru Emoto suyun hafızası olduğunu bilimsel deneylerle kanıtlamıştır. Su kodlanabilir. İnsan bedeninin yarıdan fazlası sudan oluştuğuna göre ağzımızdan çıkan sözlerle, duyduklarımızla, dinlediğimiz müziklerle  farkında olmadan hem kendimizi hem de karşımızdaki kişileri istemeden de olsa negatif veya pozitif bir şekilde etkileyebiliriz. Mesela birisi bize ''Ne kadar solgunsun , hasta görünüyorsun'' derse ve bizde bu söze inansak bir süre sonra hücrelerimiz hasta tepkisi verir.

Bilinçaltı, bilinçli zihinden emir alır. Sürekli aynı konuları  konuşursak, düşünürsek bir süre sonra bilinçaltınıza işler. Daha sonra da hayatımızda gerçekleşir. Kısaca kendi sözlerimize ve düşüncelerimize hükmedersek , kendi özgür irademizle seçtiğimiz hayatı yaşamak daha kolay olur.
Mahatma Gandhi'nin sözlerimizin ve düşüncelerimizin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir sözü vardır. ''Söylediklerine dikkat et; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerine dikkat et; duygularına dönüşür. Duygularına dikkat et; davranışlarına dönüşür. Davranışlarına dikkat et; alışkanlıklarına dönüşür. Alışkanlıklarına dikkat et; değerlerine dönüşür. Değerlerine dikkat et; karakterine dönüşür. Karakterine dikkat et; kaderine dönüşür'' 
Sözlerinizle hayatınız için güzellikler oluşturmanız dileğiyle.