Ağlama sesi ile başlayıp bazen ağlayarak bitirdiğimiz bazen ağlayarak başlayıp gülümseyerek bitirdiğimiz, kişiden kişiye göre farkındalık derecesi farklı çıkarımları farklı olan, planlaması ve kaderle yaşaması farklı olan nasıl geçirmeyi kendimiz seçtiğimiz sadece bir zaman dilimidir.
 Herkes güzel bir ömür yaşamak ister, iyi bir insanla evlilik yapmak, sağlıklı, saygılı evlatlar yetiştirmek ister. Torunlar sevmek ister, çekirdek ailesi ile başlayan bu serüveni büyüterek çoğaltarak düzenli bir şekilde koordine etmek ister. Çocuklarının iyi eğitim almasını, düğünleri, mürvetleri derken hem her şeyin en iyisini hem de en güzelini yaşamak, yaşatmak ister.
İstemek yeterli olmaz çoğu zaman çünkü beklenmedik olaylar, sorunlar, sıkıntılar da verir hayat. Aslında insanın var olma nedenlerinden biri de olaylara bakış açımız da gizli durumlara verdiğimiz tepkiler de saklı, durum analizi yapıp durup düşünmemiz de incelik.
Ömrümüzde yaşanacak her ne varsa acı tatlı yaşarız. Bunu bazen boş duvarı tekmeleyerek de sessizce nedenini düşünerek de hafif gözlerimizi kısıp ister gülümseyerek de yapmalıyız.
Kimseye zarar vermeden, kırmadan, dökmeden, isyan, sitem içermeden. Ömrün güzelliği bu naiflikte hissedişte gizlidir. Ömrünüz, ömrümüz güzel olsun.