Sevilmek insanı mutlu eden duygulardan birisidir.Nefes almak kadar değerlidir.Gercek sevgi ise bir çocuğun annesine samimiyetle  sarılması gibi saf ve tazedir,bitmez. Sevgi, bazen  karıncanın ayak parmağımizdaki yürüyüşü gibidir kıpırtı hissettirir.Sevgi tebessüm ettirir.Bir bakıştır anlam dolu.(3 numaralı bakış ) Bu bakış dünyada senden başka kimse yok der gibidir.Mutluluk verir,heyecan verir.

Sadece sevgiliye değildir duyulan sevgi.Bazen öğrencinin basının okşanmasındaki degerliliktir.Bir doktorun hastasına nasılsın demesinde gizlidir.Evden süt çalıp kediye veren çocuğun kalbindedir bazen.İşçileriyle aynı masada yemek yiyen bir patronun kadasindadir bazen.Ders çalışan evlada verilen kekin meyve suyunun içindedir...
Dünyaya gözlerimizi açtığımızda annemizden başlamalıyız sevmeye.Oyuncaklarımızı  , arkadaşlarımızı, akrabalarımızı,kalem silgi ve öğretmenimizi,ağacı çiçeği,böceği ,kırmızıyı,siyahı,kediyi ,keçiyi ,dağı dereyi ,gökyüzünü ,yeryüzünü ve gülyüzlünüzü sevin.

  Ve  de 'seni görünce kalbim çarpıyor,bende bir boşluk vardı sen oraya dokundun ,doldurdun' diyen birini en çokta onu sevin...sevginiz bol olsun sevgiyle kalın.