Yatırımı evladınıza değil eşinize yapın ki evlatlarınız zamanı geldiğinde bu yatırımların karşılığını fersah fersah alsın.

Şimdi bu da ne diyeceksiniz. Çok basit aslında herkesin biraz düşünüp kafa yorduğu bir dönemde rahatlıkla çözebileceği bir bilmece.

Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Yatırımın anneye, eşe yapılacağını. Biz hep çevremizden gördüklerimiz çocuklara yapılan yatırımlardı. Ama insan en çok çabuk gelişim gösteren bir varlık ve biz bu gelişimin bir ömür olduğuna inananlardanız. İnsanın çevresi geniş olmalı her kesimden en az iki muhabbet edebilecek nasibi olmalı.

Bu şekilde düşünmeyi de evladımız Abdülhamid Ali’nin öğretmeni Nurten Hanım sağladı. Malum teknoloji çağında yaşıyoruz ve sosyal medya her alanımızın içinde. Sınıfın Whatsapp grubuna bir İnstagram paylaşımı göndermişti. Orada ki hoca yaptığı sunumda bundan bahsediyordu. Yatırım evlada değil anneye, eşe yapılır diye.

Eşiniz hamile bebeğinize muz yedirmek istiyorsunuz yediremezsiniz anneye yedirmeniz lazım ki bebeğe geçsin. Bebeğiniz doğdu onu kucağınıza aldınız kavurma yedirmek istiyorsunuz anneye yedirmeniz lazım ki çocuğa geçsin. Yatırım anneye yapılır. Annenin duygularına tercüman olun. Sağlıklı bir anne ile çocuk büyür. Dolayısıyla her şey anneden çocuğa geçiyor.  Babanın odak noktası annenin huzuru olmalı ki o huzur çocuğa geçsin.

Buradan anlayacağınız sağlıklı bireylerin oluşmasının temel taşı anne. Onun için erkeklerin yatırımı anneye yapması gerekir. Huzurlu bir ortamda büyüyen çocukların hem kendilerine olan güvenleri artar hem de çevreye daha duyarlı ve faydalı nesiller olurlar.

Çocuğun anneden alacağı huzurun ve güvenin karşılığını en iyi okullarda da okutsanız, en iyi giysileri de alsanız en güzel restaurantlarda yemek yedirseniz annesinin yanında olduğu zaman ki huzuru sağlayamazsınız. Bunun için çocuk dışarıda ki yatırımları en minimize şekilde alır ama evde ki ve annesinin yanında olduğunda ise esas yatırımı almış olur.

Buradan hemen şu çıkarım da olmasın. Bayanların çalışmasına karşıymış gibi bayanın evde durması lazımmış gibi bir paydaş da yorumlanmasın. Bayanların çalışmasına karşı değilim tabi en iyi okullarda okuyup en iyi meslekleri yapmaları elzemdir. Ama gece yarısı bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışmasına, fabrikada gece vardiyasında bantta çalışmasına, motokurye olarak çalışmasına karşıyım. Bunun yanında bir doktor, öğretmen, mühendis, eczacı vb meslekleri icra ederken gördüğümde ise gurur duyuyorum.

Çocuğunuza iyilik yapmak istiyorsanız annesine yatırım yapın.

Selam, Dua ve Muhabbetle…