Yunusemre Belediyesinin her sene geleneksel hale getirdiği Yunus Emre Hazretlerinin anısına düzenlenen Yunus Emre günlerinin 7.’si Divan Edebiyatını gençlere ve gelecek nesillere sevdiren hayati İnanç hocanın programıyla başladı.

Baki’yi, Nef-i’yi, Fuzuli’yi, Avni’yi, Muhibbi’yi, İlhami’yi Adli’yi gençlere başka kimse öğretemezdi. Canveren Pervaneler isimli çalışmaları kitap kurtları ve biraz da olsa şiire meraklı insanlar için tam bir hazine.

Sohbetine zaten diyecek kelime yok. Tebessümü insanın içini ısıtan cisten. Kendi deyimiyle ak saçlı olmasa da tonton bir amca.

Bu sene Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre günlerinin 7.’si. programların içeriğine girmeyeceğim ancak katılımcılar başarılı seçilmiş. Hayati İnanç hoca da biraz daha fazla Yunus Emre divanından bahsetseydi çok daha güzel olurdu kanaatini taşıyorum. En azından geldiği programın adına ve içeriğine yaraşırdı. Yunus Emre biraz ikinci hatta üçüncü planda kaldı gibi oldu belki de hiç planın içine bile gitremedi. Burası konuşmacının taktiriydi.

Şimdi gelmek istediğim esas konu. Dünya üzerinde bir Corona ve Pandemi gerçeği var. Evet dünya sıralamasında aşı olma noktasında çok iyi yerlere gelebiliriz. Ancak normalleşme sürecinde hiç Corona ve Pandemi yokmuş gibi davranmamalıyız özellikle de idarecilerimizin bunu yapmamaları gerekir.

Manisa’nın en büyük kültür salonlarından birisi olan Yunusemre Millet Çarşısı içerisinde ki etkinlik salonu 650 oturma kapasitesine sahip. Fakat Perşemge akşamı düzenlenen Hayati İnanç konferansına Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin kürsüde ki ifadesiyle 1200 kişi geldi. Sahnenin arkasında bile insanlar vardı içeride nefes alacak ortam kalmamıştı. Girişte ki Hes Kodu sorgulama alanı da zaten çok fazla kullanılmadı aşılı aşısız herkes girdi. Bunu nereden biliyorsun diyeceksiniz benim önümde ki 2 kişinin Hes Kodu okutma makinası aşısız olduğunu yazmasına kırmızı ekran çıkmasına rağmen çok rahat bir şekilde güvenliklerin yanında içeriye girdiler.

Şimdi insan ister istemez soruyor Corona var mı yok mu?

Corona varsa bu sene 7.’si düzenlenen Uluslararası Yunus Emre günleri için izine mi ayrıldı?

Selam, Dua ve Muhabbetle.