Belediyelerin en belirgin çalışmışlık ya da çalışıyorum göstergesi bozuk yollar. Bir kentte, şehirde yollar kaldırımlar bozuksa o belediye çok çalışıyor imajı hakim herhalde yöneticilerde.

   Ama aslında halk arasında bu durum hiçte öyle değil. Halk bozuk yol bozuk kaldırım gördüğünde “Nerede bu Belediye”, “Nerede bu Başkan” diye sitem ediyor.

  Belki bozulan yolların kaldırımların hepsinde sorumlu Belediye olmasa da halk faturayı hep Belediyeye ve Başkana keser, kesmiştir bu böyle olmuştur.

   Şimdiler de de özellikle 75. Yıl mahallesi yani Laleli bölgesi olarak bilinen kısımda yeraltına alma çalışmaları var. Aydınlatma çalışmaları oldu ondan önce fiber optik kablo çalışmaları gerçekleşti. Hali hazırda yine bir kazı çalışması söz konusu aynı çalışmalar Muradiye bölgesinde hatta Yuntdağı bölgesinde de mevcut.

   Yollar kaldırımlar perişan ne insanlar kaldırımdan rahatça yürüyebiliyor ne de araçlar altları yere sürtmeden gidebiliyor.

   İnsanlar araçlarını sanayiden çıkaramaz duruma geldi.

  Şimdi burada Belediye kendince haklı biz bu çalışmalara izin verirken bir protokol dahilinde çalışmayı yapan firmanın bozduğu yerleri düzeltmesi şeklinde izin veriyoruz diyecektir. Çalışmayı yapan firma da iş bitince yapacağız derler ama asla yapmazlar. Belediye – Kurum arasında olan kontrolsüzlüğün ceremesini halk çeker.

   Bu şekilde yapılan çalışmalarda Belediyelerin kontrol mekanizmasını çalıştırması gerekir. Bir ekip oluşturarak çalışması biten yerlerde ki onarımların yapılıp yapılmadığı tespit edilmeli ve ilgili kurum araçlığı ile çalışmayı yapan firmalara bunları yaptırmaları gerekir.

   Şimdi dediklerime yok canım o kadarda değil biraz abartıyorsun diyebilirsiniz. Sizleri ve özellikle merkez belediye başkanlarımızı gece olduğunda araçlarıyla kentin sokaklarında dolaşmaya çıkmalarını tavsiye ediyorum.

   Sokakların ve yolların bozukluğu gündüzleri belli olmaz geceleri belli olur.

   Daha iyi bir Manisa mümkün.

   Selam, Dua ve Muhabbetle…