Seçimler zamanında mı olacak yoksa erken mi olacak? 6’lı masa olarak tabir edilen Millet İttifakının adayı kim olacak adayını açıklayacak mı? Cumhur İttifakının ana gündem maddesi bunlar.

Aslında gündem ne olmalıydı.

Şu olmalıydı.

Açlık, yoksullaşan halk, aldığı maaş ile değil ayın sonunu ay ortasını getiremeyen insanlar. Ayı geçirebilmek için kartlara yüklenilen ve bunun sonucunda bankalara borçlanan ve patlama noktasına gelen aileler.

Çay ve simit hesabıyla dahi artık seçim meydanlarında ekonomik parametrelerin
çarşı Pazar terazi kontolü yapıyorduysa. Mimar başının bileklerini kestirdiği için kadı karşısına çıktıysa Cihan Padişahı koca Sultan Fatih şimdi de halkın gündemi pazarlar toplanmaya konuşulamayacak olması. Çünkü artık simit ve çay dahi zengin kesimin lüks sınıfına girdi. Garibanın bir simit ve çayı vardı öğün atlattıkları artık o bile 20 yılın sonunda büyük ekonomik enkazın altında kaldı.

Çizilen pembe tabloya aldanmayın. Nasıl ki Roma da halkın nabzı Senatonun mermer sütunlarında değil de Colosseum’un sıralarında atıyorduysa. Tebdili kıyafet Sultanlar adaletin tesisi için başladığında pazara gidiyorsa insanlar işte orada artık hamaset değil vicdan muhasebesi yapmak lazım.

Verim yetkiyi görün etkiyi söylemlerinin neticesinde gelinen ekonomik tablo ortadadır.

Tablo tamamen hüsran, tamamen çöküş, tamamen yok oluş olarak halka geri dönmüştür ki bunu artık Bakanlar bile bu ekonomik sistem deklare etmiştir.

Çok fazla teknik detaya girmeyeceğim. Kafanızı karıştırmaya gerek yok ama şunu belirtmek isterim ki akaryakıt fiyatlarının zamlanmasını sadece dünyada ki petrolün varil fiyatının yükselmesiyle doğru orantılı diyenler için şuraya not düşmek istiyorum.

2008 yılında Benzinin lt 3,21 TL – 1 Dolar 1,15 TL – Petrolün varil fiyatı 140 Dolar

2022 yılında Benzinin lt 28,56 TL – 1 Dolar 17,27 TL – Petrolün varil fiyatı 124 Dolar

Üretime dayalı bir ekonomik sistemimiz olmadığı müddetçe, yapılan yatırımlar dolar bazlı hazine garantili olduğu müddetçe ülke de ne dövizi düşürebiliriz ne de bu hayat pahalılığının önüne geçebiliriz.

Bunu yapabilmek için Kasım ayında yapılacak olan seçimlerde ya biz halimizden memnunuz deyip mevcut sistemin devamını sağlayacağız ya da 20 yıldır ülkeye yaptıkları hizmetler için teşekkür edip Değiştiri seçeceğiz.

Selam, Dua ve Muhabbetle…