Çamlıca’da 21 Haziran tarihinden itibaren yukarı mahalle ya da yukarı Çamlıca diye tabir edilen kesimde başlayan su sıkıntısı 55 günün sonunda 14 Ağustos günü 24 saat kesintisiz akmasa da geceleri 01.00’den sonra 5-6 saat akmaya başladı.

Ve öyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Büyükşehir Belediye Meclisinde açıkladığı gibi su sıkıntısı çeken yerler yeni yapılan 10-12 haneden ibaret değil. Köyün yarısı susuzluk çekerken böylesine yanlış bir açıklama hiç yakışmadı Başkan Ergün’e. Tabi bu yönlendirmeyi bu bilgileri kim verdi bilmiyorum ama çevresinde ki ekibi değerlendirmeli ve gözden geçirmeli.

Tarımsal sulamadan kaynaklanan su yetersizliğinden de bahsetti Başkan Ergün ama bunu yapanlarda alt kotlarda yaşayanlar. Biz havanın çevirdiği saatten çıkan hava faturasını öderken köyün alt tarafı çeşmelerinden gürül gürül akan suların parasını ödüyor. Oysa yapılacak küçük bir iyileştirme çalışmasıyla köyün tamamının çeşmelerinden su akabilecekken.

Ve can alıcı soru Belediye Meclisinde su sarfiyatının fazla olmasından dert yakınan adeta köylüyü suçlayan Başkan Cengiz Ergün açıkladığı su kullanımlarıyla alakalı aynı hassasiuyeti köyün alt tarafında alt kotta Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mustafa Genç, ve Maski Abone İşleri Başkanı Talip Akbaş’ın sarfiyatları içinde yapabilecek mi?

Yani işin özü mevcut boru hattı yetersiz, iyileştirme ile sorun çözülebilir. Mevcut sondaj yetersiz çünkü tek su kaynağı var kuyu kurusa köyün tamamı susuz kaldı. Aslında içerisinde bu kadar etkin ve yetkin kimselerin olduğu bir mahalle de bu sorunları konuşuyor olmak bu çileyi çekiyor olmak bile züldür.

Şimdi gelelim Başkan Ergün’ün siyasi şov yapıyorlar sözüne. Ne diyordu rahmetli Cennet Mekan Erbakan hocamız, “Gitmediğin yer senin değildir.” Bunun kaç defa köylü açıklama yaptı ne Maski ve de Manisa Büyükşehir Belediyesi ses vermedi. Aksine gözdağı verir gibi Maski ekipleri geldi herkesin bahçesini fotoğrafladı gitti. İnsanların dertleriyle dertlenilmedi. İlk açıklamadan sonra Maski’den müdürler, başkanlar rahat koltuklarından kalkıp gelseylerdi halkın arasında bir günlerini ayırıp kapı kapı suyu olmayan insanların gönlünü almaya çalışsalardı ya da Başkan Ergün makam aracının yönünü Çamlıca’ya çevirseydi bu sorun bu kadar büyümez kimse 55 gün susuzluk çekmezdi.

Siyaset boşluk ve rehavet kaldırmaz. Sen yoksan başkası gelir o boşluğu hemen doldurur. Yani İYİ Partinin yaptığı siyasi şov değil halkın dertleriyle dertlenmek. Hangi siyasi parti gelirse bu insanların dertleriyle dertlenirse başlarının üstünde yeri var. Çünkü bu insanlar yazın kavurucu sıcağında evlerinin çeşmelerinden su akmıyordu. Bu boşluğu Başkan Ergün ve Maski yetkilileri oluşturdu. Şimdi başkalarının doldurmasından şikayetçi olmamaları lazım. Eğer varlıklarını göstermek istiyorlarsa kendilerini de Çamlıca sokaklarında görmek orada oturan vatandaşları mutlu eder çünkü sorunu çözecek olan da yine kendileridir.

Susuz günlerin bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların bu sene yapılması temennisiyle.

Selam, Dua ve Muhabbetle