Sevgili okurlarımız bu haftaki köşemde sizlere Ramazan ayıyla ilgili yazacağım.
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği çok özel bir aydır.
Ramazan ayını boş geçirmemekte büyük fayda vardır. Çünkü Ramazan ayı günahlardan arındığımız ve kendimizi, nefsimizi terbiye ettiğimiz bir aydır. 
Yüce yaratıcımıza binlerce şükürler olsun ki, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi saygı ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği Ramazan ayını yaşıyoruz.
Sevgili Peygamberimiz Ramazanın önemi hakkında şöyle  demişlerdir: “Kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Ramazanın orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”
Cenab-ı Hak Ramazan ayında tuttuğumuz orucun fazileti ile ilgili bir ayette: “Ey iman edenler! Kötülüklerden sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.” buyurmuştur
Ramazan, Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek bir zaman dilimidir. Dolayısıyla Ramazan ayının kıymetini bilip ondan en iyi şekilde yararlanmalıyız. Bu vesileyle geçmişimizle ilgili bir özeleştiri yaparak gafletten, kötülüklerden ve haramlardan kendimizi uzak tutalım. Yapacağımız iyilik ve ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanmaya çalışalım
Cenabı Mevlamız şöyle buyuruyor: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği bir aydır.
Lütfen bu ayı boş geçirmeyelim, bu ayda sımsıkı birbirimize sarılalım ve ibadetlerimizi yerine getirelim.