Merhaba, değerli okuyucularım,

Bu haftaki yazımda zeytini ele alacağım. Manisa hepinizin bildiği gibi hem tarım hem de sanayi şehri. Tarım ürünlerinin başında üzüm, zeytin, domates gibi ürünler geliyor.

Ekonomik krizi en derinden hissettiğimiz bu günlerde, çiftçilerimiz artık gerek mazot gerekse de gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle ürün yetiştirmekle yetiştirmemek arasında gidip gelmekte. Mazot fiyatlarına neredeyse her gün zam geliyor. Haliyle çiftçi akla kararı seçmek zorunda kalıyor.

 Durum böyle olunca çiftçi üretmekten vazgeçiyor. Çiftçi üretimden vazgeçtiği anda da bu yıl yine cebimizin yanacağına işaret ediyor. Bu anlamda çiftçilerimizin sesinin duyurulması gerekiyor.

Gelelim zeytinle ilgili meselemize. Manisa özellikle sofralık ve yağ konusunda kilit illerden birisi. Geçtiğimiz haftalarda zeytinle ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi ve bir takım kararlar alındı.  Alınan karar da ne yazık ki madencilerin önünü açarken zeytin üreticilerine ise darbe vurdu.  Bu konuyu özellikle Cumhuriyet Halk Partisi /(CHP) Manisa milletvekilleri gündemden düşürmedi.  Diğer siyasi partilerin ise konuya yaklaşımı hatta hiç yaklaşmaması dikkatlerden kaçmadı. Umuyoruz ki hem zeytin üreticilerimizin hem de diğer tarım üreticilerimiz için  bu yıl iyi bir yıl olur. Sağlıcakla kalın.