Almanya'da sadece asgari ücretle Bir ay çalış, 1584 Euro al, Gel Türk Lirasına çevir 28.500 Türk lirası'yla Türkiye'de 5 yıldızlı otellerde krallar gibi Tatilini yap! Ardından sınır kapısından Mercedes ile geçerken, Türkiye cennet, Şükredin! Tabi bende Dolarla, Euro ile gelsem, banada cennet! Oh ne güzel memleket...

Özellikle son dönemlerde yüksek Enflasyondan kaynaklanan hayat pahalılığı insanların gitgide daha da zor şartlar altında yaşamasına sebep olurken, paramızın değer kaybetmesi, değil Türkiye'de tatil yapmak, ay sonunu zor getirmesine neden oluyor. Türkiye cennet bir ülke doğru, fakat size göre cennet...

AVRUPA BİLDİĞİMİZ AVRUPA DEĞİLMİŞ!

Çok merak ediyorum Avrupa nasıl bir yer! Türkiye'ye gelen gurbetçilerin Avrupa'nın battığını, insanların açlıktan öldüğünü,yiyecek ekmek bulamadığını belirtiyor. Peki demezler mi adama gel Türkiye'de yaşa diye? Tabiki de o klasik cevabı verecekler "Bizim kurulu düzenimiz var orda" Tabi nasıl bir düzen olduğunu hepimiz biliyoruz.

MADEMKİ TÜRKİYE CENNET, GENÇLER NEDEN CENNETTEN KAÇIYOR?

Hatırlarsanız ABD'ye Kaçak Yollar ile Geçen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Videosu Gündem Olmuştu. Meksika üzerinden ABD'ye kaçak şekilde geçen Türk vatandaşlarının videosu sosyal medyada da viral oldu. Sadece Meksika üzerinden ABD'ye kaçak şekilde geçen Türklerin sayısı giderek arttı. ABD tarafından açıklanan son verilere göre 2020'den itibaren Meksika sınırından ABD'ye geçerek iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarınin sayısi 21 bin 965 kişiye yükseldi.
Peki Gençler neden ülkemizden kaçıyor?
Şöyle sıralayabiliriz;
- Gelecek Kaygısı
- Eğitimde eşitsizlik
- İşsizlik korkusu 
- Geçimsizlik
Ve bunun gibi pek çok farklı durumlardan dolayı Avrupa'da daha rahat ve konforlu bir yaşam umuduyla maalesef kendi ülkemizden ayrılıyorlar. Bundan dolayı ülkemize tatile gelen gurbetçilerin yaptığı yorumlardan oldukça insanlar rahatsız.

Gurbetçi Vatandaşlarımız gelin tatilinizi yapın ve gidin. Bundan ötürü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinden yorum yapmamanızı önemle rica ediyoruz.

Bunun haricinde eleştirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz diyenler olabilir. Bu gibi tevatürlere bir sonraki yazımda Türkiye neler yapmalı diye bir yazı dizim olacak örneklerle bunları anlatıp bu köşeden nacizane görüşlerimi belirteceğim. Çok dinamik bir dizi olacağını bu yüzden takip etmenizi rica ederim. Unutmayalım ki bu ülkeye fayda sağlamayanlar gittiğinde bizim gibi gerçek sahipleri kalır o yüzden elbirliği ile ülkemizi kalkındırmalıyız.
Selamlar..