Bir Ramazan’ın sonuna daha yaklaştık. Tüm İslam aleminin huzur ve sağlık içinde bir bayrama kavuşmasını diliyorum. “Ah o eski bayramlar” diyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Eskiye özlem daha çok dillendiriliyor. Teknoloji ve iletişim araçları geliştikçe insanların yüz yüze iletişimi ne yazık ki azalıyor. Telefonun bir tuşuna basmakla binlerce kişiye aynı anda gönderilen yalın, klasik bayram mesajları beni tatmin etmiyor. Ya yüz yüze ziyaret edeceksin, ya da canlı bir telefonla sesini duyacaksın.

Bu arada en önemli konulardan biri de, bayramda yoğunlaşan trafik nedeniyle meydana gelen kazalar bir türlü önlenemiyor. Buradan çağrıda bulunuyorum, bayram boyunca hız sınırına dikkat edelim, kurallara uyalım, diğer sürücü ve yayalara saygılı olalım. Bayramda yakınlarımızı yasa boğmayalım.

Eş dost ziyaretinden sonra vakit bulup huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret edip ellerini öpünüz. Orada farklı bir duygu yaşayacaksınız. Ben her bayramda ziyaret etmeye çalışıyorum ve o saatleri asla unutmuyorum. Mezarlıkları ziyaret edip dua bekleyenlere Fatihalar gönderiniz. Nöbette olan polislere, sağlıkçılara, hastanede yatan hastalara ve sağlık personeline, askerlerimize, kimsesiz ve gariplere yapacağınız ziyaretler bayramın gerçek bayram olmasını sağlayacaktır.

Bayram birlikte olmak, bayram sevinçleri paylaşmak, bayram vefa, bayram hatırlamak, bayram dost ve yakınları ziyaret, bayram binlerce yıllık sadakat, bayram kul hakkına riayet, bayram adalet ve hukuka saygı, bayram özlem, bayram içteki sızıları unutup hasretle sarılmaktır. 

Bayram hesapsız ve önyargısız kapıyı çalıp “ben geldim, biz geldik” demek için Allah’ın kullarına verdiği büyük bir fırsattır Bu vesile ile tüm dostların bayramını özlem ve hasretle tebrik ediyorum. Bir kardeşin bir kardeşe candan sarılışı İle sarılarak ve hiç bir söylemeden sevgi ve muhabbetle sohbet etmeyi Rabbim herkese nasip etsin diyorum. 

Bayram eşinizle dostunuzla, yakınlarınızla birlikte olmak, büyükleri ziyaret etmek, çocukları sevindirmektir. Bayram tatil demek değildir. Tüm dostların, İslam Aleminin ve Aziz Türk Milletinin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.