Peş peşe birinci ve ikinci dünya savaşı yaşanmış ve dünya geneli kıtlık yaşanmış ikinci olarak kaynaklar yeryüzüne düzensiz dağıtılmıştır. Üçüncü olarak insanoğlu hep yeni yerler yeni kültürler görmek istemiştir vs. gibi sebepler insanoğlunun ulaşım ihtiyacını ortaya çıkarmıştır bu sayılan sebepler insanoğlunun hayatında ulaşımı önemli bir seviyeye çıkarmıştır ve bütün teknik bilgiler ve gelişmeler bu alana yönelmiştir yeni teoriler üretilmiştir yeni yollar yapılmıştır. yeni taşıma araçları üretilmiştir yeni ürünler çıkarılmıştır vs. hızlı gelişmeler yaşanmıştır. Bu olaylar bu alanda çalışacak eleman ihtiyacını doğurmuştur en önemlisi de nitelikli alanında uzman eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için bu sektöre yönelik okullar açılmıştır. Bu sektörde çalışanlar yıllarını bu okul eğitimine verip mezun olduğunda bu sektörde çalışan nitelikli alanında uzman elemanlar olmaya çalışmışlardır.
Ama söyle çevremde bakıyorum birde ne göreyim akıl olmayan ama yaratıldığı günden bugüne sürekli lojistik sektörünün öncülerinden olan arıları görüyorum hiç okul hayatları yok hiç meslek kursları yok en başta zaten akılları yok ama mükemmel bir lojistik hizmeti yapıyorlar yüzyıllardır devam eden köklü bir lojistik tecrübesine sahipler üretim zamanı gelince her gün sabahın erken saatlerinde çıkarlar ve kilometrelerce uzaklardaki çiçeklerden polen toplayıp kovana getirirler kovanda üretim aşaması başlar ve mükemmel bir iş planlaması ile hiç karışıklık olmadan hiç düzensizlik olamadan ballarını üretirler Suphanallah...
Şimdi arıda akıl yok ama mükemmel bir iş planı mükemmel bir çalışma mükemmel ürünler ve en önemlisi mükemmel bir lojistik yönetimi var ama akıl ve irade sahibi insanoğlu yıllarını lojistik eğitimine ve bütün çalışmalarını bu alana vermesine rağmen arılar kadar mükemmel lojistik yönetimi yapamıyorlar. Misal aklı olmayan arılar hiç zaman polen yerine taş toprak taşımıyorlar bal yerine meyve üretmiyorlar işlerini mükemmel şekilde yapmasını sağlayan bir güç var bir irade var işte o güç ve iradenin Sahibi kainatın sahibi yüce ALLÂH tir.