Köydeyim hava buz gibi dışarıda durulacak gibi değil. En güzeli sobayı yakıp üstüne bakır demlikte ıhlamur demlemek. Pencere kenarına geçip manzara eşliğinde kitap okumak. Bugün gene hadislerle devam etmek istedim. Aklıma takılan birkaç konu var onlarla ilgili araştırma yapmak niyetiyle hadis okumalarıma devam ettim. Aklımda ki sorun açıkçası aile ile ilgili bir konuydu sık sık geçimsizlikten huzursuzluktan tartışmalardan kaynaklı şikayet ve eleştiriler duyuyorum. Bunu sonucu ise büyük bir olasılıkla mahkemeye gitmek  oluyor. Mahkemeye gidenlerden ise geri dönen pek olmuyor açıkça ifade etmek gerekirse boşanma ile sonuçlanıyor. Bir yuvayı daha  yıkılıyor. Bu durum ise dışarıda bakıma muhtaç bayanların, kendi başlarına hayat mücadelesi ile boğuşan kadınların sayısını artıyor. Eğer gerekli geçim kaynağına ulaşılamazsa bu sefer gayri meşru olaylara kadar gidebiliyor. Bu durum ise başka başka yuvaların yıkılmasına sebep olabiliyor. Fitne ve fesatları arttırıyor. Bu durumu dünya geneline yaydığımız zaman tam da günümüzde yaşanan olaylara işaret ediyor.
Bugünkü hadis-i şerifimiz bu konuyla ilgilidir. Tirmizi de gecen hadis-i şerif şöyle:
"Dini ve ahlakı sizi memnun eden birisi kız istemek üzere size gelirse onu evlendirin. Böyle yapmazsanız yeryüzünde fitne ve büyük bir fesat olur." (Tirmizi, Nikâh 3)
Günümüzde değer verilmeyen göz ardı edilen bir konu maalesef. Ahlâkî meseleler değil maddi meseleler ön planda tutuluyor. Yok maaşı yüksek olsun, mevkisi makamı olsun, evi arabası olsun vs derken ahlâkı güzel olan ama durumu kötü olan adaylar seçilmiyor. Ahlaki değerleri kuvvetli değilse sevgi bağı da olmaz sevgi bağı olmazsa kurulan yuvada istikamet olamaz. Dolayısıyla yuva baştan temeli bozuk olarak atılıyor ilk fırsatta soluğu mahkemelerde alıyorlar. Sonrası ise malum ...
Hâdis i şerifte çok güzel bir şekilde izah edilmiş. Bugün ki boşananların artmasında bize bundan çok dersler var. Bugün boşanmalar artıyorsa yarın fitne ve fesatlar çok daha artacaktır. Rabbim bizleri güzel ahlaklı salih ve saliha kullarından eylesin. Ve neslimizden salih ve saliha evlatlar yetişmesini nasip eylesin amin amin ecmain.