Merhaba sevgili dostlar, buradaki köşemde daha öncesinde de yazmıştım bugünkü durumu önceki yazımda da belirtmiştim. Esnafın halini esnaf bu ülkenin bel kemiğidir, şehrin ekonomisidir, mahallenin bekçisidir, sokağın abisidir, ablasıdır, kardeşidir, dert ortağıdır, sırdaşdır, yoldaşdır. Her dertten anlar her yaraya merhem olamaya çalışır. Seçim zamanı siyasiler kapılarını çalar bol bol vaadde bulunur. Gerisi hikaye. Bağlı bulunduğumuz odalarımızın başkanları bile bize sahip çıkmazlar. Çünkü hepsinin bir hesabı var kimseyle ters düşmek istemezler. Gelecekte hepsinin amacı siyasete girmek bizleri de basamak olarak görürler.

Geçen hafta gazetelerde ve haber sitelerinde okumuşsunuzdur bende bu açıklamayı  okuduğumda hayretler içinde kaldım. Bir oda başkanımız açıklamada bulundu maalesef iki sene sonra neymiş efendim esnafın yüzde 75 i aidatını ödemiyormuş. Sormazlar mı adama ne verdin ki ne bekliyorsun ne zaman sahip çıktım esnafına... Pandemi sürecinde inim inim inleyen esnafın hangi gün kapısını çaldın, bir dertlerine çözümmü buldun?

Geçenlerde Manisa AK Parti Millet Vekilimiz Sayın Murat Baybatur da açıkladı oda başkanları kıvırtıyor ona ayrı buna ayrı konuşuyorlar ben anlayamadım dedi. Ama bizim beyefendilerin derdi aidat neymiş esnaf aidatını ödemiyormuş bir sorsana elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını, personal maaşını ödeyebiliyormu ki sıra sana gelsin evine ekmek götürebiliyormu ki sigortasını, bağkurunu ödeyebiliyormu ki sıra sana gelsin. Bir kaldırım işgaline çözüm bulamadın çünkü hiçbirinizin derdi esnaf değil. Oturun koltuğunuzda bakın keyfinize. Sesinizi çıkartmayın zorluklarla boğuştuğumuz bu zamanlarda inanın siz hiç aklımıza bile gelmiyorsunuz. Verdiklerimizle idare edin bir gün bunu da ararsınız. Çünkü hepimiz pamukla su içiyoruz. Kime ne vereceğimizi şaşırır hale geldik. Nasılsa bizi bir yerde kıstırıp tefeci gibi faizi ile birlikte tahsilâtınızı yapıyorsunuz hiçbir işe yaramasanız bile.... Kalın Sağlıcakla....