Sevgili okuyucularım;
Avrupa Birliği'nin dış politika konularındaki kıdemli temsilcisi Joseph Borrell, yaptığı açıklamada, ittifakın "Rusya'ya yönelik ek yaptırımlar üzerinde acilen çalışacağını" söylüyor.Borrell, "Bucha ve diğer Ukrayna şehirlerindeki katliam, Avrupa topraklarında işlenen zulümler listesine dahil edilecektir." diyor. Avrupa Birliği dışişleri bakanları yaptırımların bu hafta yapılacak NATO toplantısında ele alınması beklenmektedir.
Borrel'in açıklamasına bakılırsa, AB'nin "savaş suçu kanıtlarını" toplayan ve saklayan Ukraynalı savcılara yardım sunacağını belirtiyor.

   “Yasak Silahların kullanılması savaş suçu sayılmaktadır.” diyor. Allah, Allah,
2021 Yılının sonlarında, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Gence şehrinde masum sivil halkın üzerine attığı füzeler yasak silah listesi dışımı sayılıyordu?
ABD Dışişleri Bakanı AnthonyBlinken, Pazar günü Rus askerlerinin Kiev yakınlarından ayrılmasının ardından şehrin sokaklarına dökülen Ukraynalıların cesetleri için, "Bunu görmezden gelemeyiz. Bunu normalleştiremeyiz." diyor.

     Bu tür olaylar sanki, Irak’ta, Mısır da, Libya da, Yemen de, ve Suriye de yakın tarihimizde yaşanmadı! da, sadece Ukrayna’damı yaşanıyor?
    Evet haklı!"Gerçekten de. Ukrayna Devlet Başkanı VolodimirZelenski, CBS televizyon kanalı FacetheNation'a verdiği röportajda sokaklardaki insan bedenlerini işaret ederek, "Bu bir soykırımdır" diyor. Zelenski, "Ukrayna, Rus güçleri tarafından 'yok ediliyor ediliyor', diyor.

VolodimirZelenski’ye sormak gerekmez mi! NATO Üyesi olmadığın halde Orta doğuda ne işin vardı diye.
Rus güçlerinin Ukrayna'nın Bucha kentinde onlarca sivili öldürdüğü yönündeki haberlerin ardından ABD ve İngiltere, Rusya'yı BM İnsan Hakları Konseyi'nden çıkarmaya çalıştıklarını açıkladı.
ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, "Rusya’nın yaptığı bu katliam doğru değil, bu yüzden BMgenel kurulundan çıkarma zamanının geldiğine inanıyoruz." Diyor.

      Çıkaracak kadar güce sahiplermi? Rusya'nın Cenevre merkezli konseyden çıkarılabilmesi için BM Genel Kurulu'nun 193 üyesinin en az üçte ikisinin desteğine ihtiyacları var. Her hangi bir Ülkenin üyelikten çekilme önerisi, insan haklarının üyelik sırasında sürekli olarak ağır ve sistematik ihlaller yaptığı tespit edildiğinde yapılabilir.

   Bilindiği üzere, Ukrayna Mafya ülkesi oluşum listesinde hiçte geri sıralarda sayılamaz. Silah ticareti yanında acaba organ mafyası oluşumu yokmu diye düşündürücü olmaktadır.
Rus askerlerinin kiev'in kuzeybatısındaki Bucha'dan çekilmesinden bu yana kentte onlarca ceset bulundu.
İnsanlık, elleri bağlı bir şekilde öldürülen bazı sivillerin fotoğraflarıyla dehşete düştü. Tüm bunlar, Rusya'ya yönelik yaptırımların güçlendirilmesi ve suçluların adalet çağrılarına yol açma tamtamlarını çaldı.
“Savaşın Esirleri Köşe yazımda; ” Ukraynalı askerlerin Rusya’nın işgal hareketi kapsamında çatışmalarda yakalanan Rus Askerlerine işkence yatıklarını okumuştunuz.

Bu haberler karşısında, Ukrayna Cumhurbaşkanı VolodimirZelensky'nin danışmanlarından, OleksiyArestoviç 28 Mart'ta yaptığı açıklamada, "Bu tür iddiaları son derece ciddiye alıyoruz. Bu konuda bir soruşturma yürütülecektir. Askeri esirlere işkence yapmıyoruz", demişti.
Arestoviç’in açıklamalarından sonra, Ukraynalı askerlerin yakalandıkları Rus askerlerine fiziksel işkencede bulunduklarını gösteren bir video sosyal medyada yayınlanmıştı.  Yayınlanan, Videoda yakalanan 3 Rus askerinin çeşitli darplarla birlikte bacaklarına kurşun sıkıldığını ve bazılarının kafasında beyaz bir çanta geçirildiği görülmüştü.

      Açıklamada Arestoviç, " bu tür davranışların kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve bunun askeri bir suç olduğunun söyleneceğini" de sözlerine eklemişti.Arestoviç' in ayrıca açıklamasında, henüz doğrulanmayan bu olayın 25 Mart' ta Harkov' un doğusundaki bir köyde meydana gelen olay olduğu da belirtmişti.
"Ukrayna'daki cesetlerin otopsileri yapılarak, görüntülerin artık eylemlerle, sözlerle doğrulukları kanıt sal uyarlamaları gerektiriyor" galiba.

Bükreş Belediye Başkanı Fedoruk 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, yaklaşık 300 Ukrayna’lının öldürüldüğünü ve Rusya'nın şehri işgali sırasında yaklaşık 280 cesedin bulunduğu bir toplu mezar bulunduğunu söylüyor.
     İddialar biri, birini kovalarken “Rusya, ordusutoplu cinayetlerde parmağı olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, komplodan söz etmeye başlaması dikkat çekici olmaktadır.
       ABD Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın savunma yeteneklerini güçlendirmek için Urkayna'ya 300 milyon dolarlık "güvenlik yardımı" sağladığını duyurdu. Bu, Washington'un Ukrayna'ya ayırdığı 1,6 milyar dolara bir ek olarak yapılmış rakamdır.
     Savaşlarda bu insanların ölümüne “Büyük Devletler dediğimiz Emperyalist güçler sebep olmaktadır;
“İnsanları biri, ağır silahları ile öldürürken, diğeri de ekonomik ve silahlı mekanize araçlarla donatarak ölüme göndermektedir.”  
 UKRAYNADAN GÜLLERİN HİKAYESİ!
BIRLEŞMIŞ Milletler İnsan Hakları Komiseri MichelBachelet, başkent Kiev yakınlarındaki Bucha sokaklarında sivillerin cesetlerinin bulunduğu görüntüler karşısında dehşete düştüğünü açıklıyor
Uluslararası insani hukuka göre sivillerin kasten öldürülmesinin bir savaş suçu olduğu biliniyor.
      “Bu görüntülerin  belirli bir savaş suçu olduğunu söylemiyoruz. Bunu henüz belirleyemiyoruz. Bu yüzden örneğin ayrıntılı adli incelemeler yapılmalıdır. Bu nedenle, bunların kim ve hangi tarihte gerçekleştiği hakkında ayrıntılı izleme ve bilgi toplama. Şimdi biz de aynısını yapmaya çalışıyoruz," diyor Trossell.
Kendi iddialarına, kendileri bile inanamıyorlar! Savaşta kazananlar Silah tüccarı Emperyalist Devletler olur.
 “Yurtta sulh, Cihanda Sulh” şiarı ile, sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.