8 Mayıs 2022 Pazar günü Manisa’dan saat 07:00’de yola çıktık. Sart köyünde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Ödemiş Bozdağ Kasabasının yolunu tuttuk. Saat 08:50’de Klasik Güneybatı rotasından tırmanışa başladık. Saat 11:30’da 2159 rakımlı Bozdağ’ın ikinci en yüksek noktası TELEFERİK TEPEYE ulaştık. Burada çay ve yemek molası verdikten sonra dağın kuzeybatı sırtından inişe geçtik. Dik Deresinin 2 km kuzeyinden oval bir çizgi çizerek Bozdağ kasabasına saat 16:45’de inerek tırmanış faaliyetini sonlandırdık. Bu faaliyetimizi,  Anneler günü olması nedeniyle tüm annelerimize ve Ramazan Bayramı arefesinde trafik kazası geçiren ve hastanede tedavi gören sporcumuz HEDİYE ÇALIŞIKUŞU’na  adıyor kendisine ACİL ŞİFALAR diliyoruz.

Bozdağ Zirveye çıktığımız zaman zirveden Gediz Ovasını, Spil Dağını, Marmara Gölü ve Demirköprü Barajını gözlemledik. Marmara Gölünün yarısının kuruduğunu yukarıdan görmek üzücüydü. Bölgemizde yağışlar ciddi derecede azaldı. Yavaş yavaş Gediz Ovamız çölleşiyor. 

Bozdağ zirveden kuzeybatı sırtından Bozdağ kasabasına indik. Dik Deresi üzerinden geçtikten sonra kasabaya bir km kala dereye dökülen çöpler, molozlar bizi ayrıca üzdü. Zirvede eriyen karların büllur gibi suları daha 3-5 km yol gitmeden hemen kirletilmişti. Bu su ilk önce Salihli’de Kurşunlu çayına oradan Gediz Ovasından Gediz Çayına dökülüyor. Sularımızın kıymetini bilmiyoruz. Kıt su kaynaklarımızı korumasını, idareli kullanmasını öğrenmeliyiz. 

Tabiatı yok edersek bizde yok olacağız. BUNU UNUTMAMALIYIZ.