Tarihi milattan önce 8'inci yüzyıla kadar uzanan Aigai Antik Kenti kazı çalışmalarına Yunusemre Belediyesi 2024 yılında da destek vereceklerini açıkladı. 

Yunusemre Belediyesi, tarihi açıdan oldukça önemli olan ve tarihi  M.Ö 8. yüzyıla dayanan Aigai Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmarına bu yılda tam destek sağlayacaklarını açıkladı. Aigai Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmaları için prtokol imza töreni gerçekleştirildi.  Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, aynı zamanda Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak'ın katılımı ile gerçekleştirilen törende protokol imzalandı.

Yunusemre Belediyesi Aigai'deki Kazılarını 2024'Te De Destekleyecek (3)

"Ekonomimizi düzelttiğimizde daha büyük katkılar yapacağız”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban imza töreni sırasıda yaptığı konuşmada;

“Aigai, Manisa ve ilçemizde tarih turizmini geliştirmek adına çok önemli bir yer, bir şans adeta. Yürütülen çalışmalarda büyük emeği olan Prof. Dr. Yusuf Sezgin ve ekibi ile İl Kültür ve Turizm Müdürümüze teşekkür ediyorum. Biz de çalışmalara katkı vermeyi amaçladık. Güzel bir protokol imzaladık. İlerleyen süreçte ekonomimizi düzelttiğimizde daha büyük katkılar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yunusemre Belediyesi Aigai'deki Kazılarını 2024'Te De Destekleyecek (2)

"Manisa’nın, Yunusemre’nin Aigai’ye sahip çıkıyor olması çok kıymetli"

Kazı Başkanı  Prof. Dr. Yusuf Sezgin Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balban'a teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor

“Bizim için önemli bir gün. Uzun yıllardır ana sponsorumuz Yunusemre Belediyesi’ydi. Yeni dönemde de bu desteğin devam etmesi çok önemli.  Manisa’nın, Yunusemre’nin Aigai’ye sahip çıkıyor olması çok kıymetli. Aigai’nin bulunduğu coğrafya kırsal bir coğrafya. Oradaki ekonomik şartlar çok zor. Bölgenin kalkınmasında bence en önemlilerinden bir tanesinin Aigai olduğunu düşünüyorum. Yuntdağı’nı kalkındırmanın temel faktörlerinden bir tanesi de turizm yoluyla olabilir. Desteklerinden dolayı Yunusemre Belediyesi’ne ve sayın Başkanımız Semih Balaban’a teşekkür ediyorum.”

Muhabir: RESULENUR KANTAR