Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban bugün belediye binasının önünde bulunan 100. Yıl Meydanın da basın ile bir araya geldi. Manisa Yunusemre Belediyesi Başkanı Semih Balaban, 48 kiralık araç iadesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında bin 721 metrekare yerin geçmiş yönetim tarafından nasıl yok pahasına satıldığını belgeleriyle açıkladı.

Semih Balaban;

“Bir somut örnek daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Burada belediyenin bin 721 metrekare yeri satılıyor. Bütün ondan sonra bilirkişi uzmanları kimisi metrekaresine 25 bin lira kimisi 30 bin lira diye taktir ediyor. Ama bu bin 721 metrekare alan 25 bin lira değil. Mertekaresi 8 bin 500 liradan satılıyor. 8 bin 500 liradan satılınca belediyenin kasasına 14 milyon 600 bin lira giriyor. Bilir kişilerin verdiği 25 bin liradan satılsaydı belediye kasasına 43 milyon girecekti. Yani yaklaşık 30 milyonluk bir belediye de burada kamu zararına uğruyor. İşte biz bunlarla mücadele edeceğiz" dedi. 

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku 789

Güç zehirlenmesi yaşamayacağız

İtibardan tasarruf olmaz diyenlere seslenen Semih Balaban asıl itibarın saygınlık ve mütevazilik olduğunun altını çizerek;

"Diyorlar ya itibarda tasarruf olmaz. Ben de buradan sesleniyorum en büyük itibar saygınlıktır, en büyük itibar mütevaziliktir, en büyük itibar halkla birlikte halkla iç içe yaşamaktır. En büyük itibar halkın gönlünde olmaktır. Bizim itibar anlayışımız budur. Bundan böyle şatafata, lükse ve hırslarımıza yenik düşmeden hiçbir şekilde hiç birimiz güç zehirlenmesine uğramadan bu belediyeyi belediye başkan yardımcılarımızla belediye meclis üyelerimizle, mahalle meclislerimizle, müdürlerimizle, çalışanlarımızla, ortak akılla yöneteceğiz" dedi.

Yurt dışında 7,5 milyon Türk vatandaşı yaşıyor Yurt dışında 7,5 milyon Türk vatandaşı yaşıyor

Yunusemre Belediye'sinde 68 Milyonluk Kiralık Araç Şoku (5)

Harika bir ekimimiz var

Yunusemrede yanlış bir yönetim anlayışı, Yunusemre'de yanlış bir belediyecilik eser belediyeciliği diye diye hiçbir şekilde halka yararı olmayan bir çok işler yapılmış yararı olan işler içinde yine kendilerine teşekkür ediyorum diyen Balaban şunları kaydetti;

"Dediğim gibi en geç bir yıl içinde bu belediyeyi eskisinden çok daha güçlü ve çok daha nitelikli bir yapıya dönüştüreceğiz. Hiç kimse merak etmesin, harika bir ekimimiz var. Tek bir amaçları halka hizmet. Acaba belediyeden nasıl ihaleler alırız? Acaba belediyede ne gibi kişisel artılarımız olur? Ne gibi kişisel çıkarlarımız olur anlayışıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan toplumcu bir anlayışla bu işe dört ellle sarılıyorlar ve bizler de bunu en iyi şekilde yapacağız. Yarın da borçlarımızı net bir şekilde çıkartacağız. Bunun uzamasının nedeni de belediyenin şirketleri var. Yuntaş gibi Mayep gibi daha onların yönetimi bize geçmedi. Yarın genel kurul olacak. Genel kurulda biz yetkiyi alacağız. Ve ondan sonra onlarla ilgili daha net somut bilgiyi her şeyi şeffaf bir şekilde saygıdeğer kamuoyu ile paylaşacağız. Biz şuan inanıyoruz. Bunu da tek bir anlayışla veya bir partinin tümüne mal etmiyoruz. Ama korkmadan söylüyoruz. Yunusemre'de yanlış bir yönetim anlayışı, Yunusemre'de yanlış bir belediyecilik eser belediyeciliği diye diye hiçbir şekilde halka yararı olmayan bir çok işler yapılmış yararı olan işler içinde yine kendilerine teşekkür ediyorum. Yine bu açıklamalarımız belgelere dayalı bir şekilde devam edecek. Ve bu 48 aracıda bugün iade ediyoruz. Bu araçların dışında başka araçlarda var.  Çöp araçları , iş makineleri var greyderler var, onları da arıştırıyoruz. İyi bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Onlarıda ihtiyacımız olmadığı saptandığında en kısa süre içinde şirkete iade edeceğiz"

Muhabir: RESULENUR KANTAR