Manisa Dostlar Meclisi, Manisalılara tanıtmak amacıyla Aigai Antik Kenti’ne  gezi düzenledi. Geziye katılanları, Aigai Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yusuf Sezgin karşıladı. Sezgin, Dostlar Meclisi üyelerini kazı çalışmaları halen devam eden Aigai Antik Kenti’ni anlattı.
Antik kenti anlatan Kazı Heyeti Başkanı Yusuf Sezgin’e teşekürlerinin ileten Manisa Dostlar Meclisi dönem sözcüsü Cihan Canuyar, 

“Bugün Manisa Dostlar Meclisi olarak Manisamızın eşsiz tabiat güzelliklerine sahip Yuntdağındaki Köseler köyü Aigai antik kentine gezi düzenledik. Aigai antik kenti kazı heyeti başkanı sayın Yusuf Sezgin hocamız bizi karşıladı ve bizlere Aigai antik kentini karış karış gezdirerek geçmişten bugüne kenti anlattı. Daha önce bir çok kez gitmiş olmamıza rağmen hocamızın eşliğinde bugün ayrı bir keyif aldık ve bilgilendik, sevgili hocamıza sonsuz teşekkürü bir borç biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Manisa Dostlar Meclisi’nden Aigai Antik Kenti’ne Çıkartma (1)

“Aigai'ye sahip çıkalım”

Aigai Antik Kenti’nin Manisa için önemli olduğunu ve Manisa’’ya turizm geliri sağlamak fırsatı olduğunu vurgulayan Canuyar,

“Manisa Dostlar Meclisi olarak Aigai'ye  ziyaret amacımız hem Manisa için büyük bir turistik değeri daha iyi tanımak hem de Manisalı hemşehrilerimize tanıtabilmek adına bir adım atabilmekti. Burası gerçekten görülmesi gereken bir yer, tarihi şehrin sadece yüzde biri açığa çıkmasına rağmen onlarca görülecek kıymette eser gün yüzünde. Manisa Dostlar Meclisi olarak tüm Manisalı hemşerilerimize, belediyelerimize, odalarımıza, derneklerimize ve de gururumuz Manisalı sanayicilere sesleniyoruz; buranın daha fazla gün yüzüne çıkması için maddi desteğe ihtiyacı var, eğer ki biraz maddi destek sağlayabilirsek ileride buraya tüm dünyadan turist çekebilir, Şehrimizi daha çok tanıtma ve şehrimize turizm geliri sağlama fırsatı bulabiliriz. Burası Şehrimiz için çok önemli bir yer, hep birlikte gerekli destekleri sağlayalım ve Aigai'ye sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.

Manisa Dostlar Meclisi’nden Aigai Antik Kenti’ne Çıkartma (3)

“2 bin yıl evvel yürüyen yollardan siz de yürüyün”

Manisalılara çağrıda bulunan Manisa Dostlar Meclisi dönem sözcüsü Cihan Canuyar, 

“Yuntdağı zaten çok güzel, Aigai'de Yuntdağı’nın içinde, denize de 13 km, Manisalı hemşerilerimiz hafta sonlarını buraya gelerek geçirebilirler, hiç görmeyenler eminiz ki ziyaret sonrası Manisa’da böyle bir yer mi varmış diyecekler. Gelin, görün ve etrafınıza anlatın, Aigai sizleri bekliyor, 2 bin yıl evvel yürüyen yollardan siz de yürüyün” ifadelerine yer verdi.
 

Manisa Dostlar Meclisi’nden Aigai Antik Kenti’ne Çıkartma (2)

Alaşehirliler '100. Yıl Projeleri'yle tiyatroya doydu Alaşehirliler '100. Yıl Projeleri'yle tiyatroya doydu

Manisa Dostlar Meclisi’nden Aigai Antik Kenti’ne Çıkartma (4)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK