Her zaman söylediğim gibi ruh, beden ve zihin bir bütündür ve etkileşim halindedir. Mesela en basitinden duruşumuz dahi psikolojimizi, düşüncelerimizi etkiler. Omuzlar düşük ve sürekli aşağı bakan kişi ile omuzları ve başı dik yürüyen kişinin psikolojileri başkadır. Yediğimiz yiyecekler bedenimizi etkilediği kadar ruhsal yapımızı da etkiler. Bedeni sadece yiyeceklerle değil aynı zamanda sporla da desteklemeliyiz.

Spor yaptığımızda hayatımızı nasıl etkiler? Öncelikle spor yapmak, vücudumuzda endorfin salgılanmasını tetikler ve bu da doğal bir mutluluk hormonudur. Endorfin, aynı zamanda ‘ağrı kesici’ olarak da işlev görür ve stres seviyemizi düşürür. Özellikle günümüzde yoğun iş temposu, hayatın içindeki stres, zihinsel yorgunluklara karşı spor en güzel ilaçtır bana göre. Ayrıca spor, beyindeki serotonin ve norepinefrin gibi hormonları dengeleyerek psikolojimizi olumlu yönde etkiler. Böylece depresyon ve anksiyetenin hafiflemesine katkıda bulunur.

Spor yapmak sadece sağlığımıza değil bir de sosyal ilişkilerimizin güçlendirir ve yalnızlık duygusunu azaltır. Böylece özgüvenimiz daha artar.

Tüm bunlara ek olarak spor konsantrasyonumuzun ve dikkatimizin artmasını sağlar.

Son olarak sporla fiziksel yorgunluk yaşayacağımızdan geceleri daha hızlı ve derin uykuya dalarız. Tabi ki stresi azaltıcı faktöründen dolayı uyku kalitemiz oldukça yüksek olur. Bu da bizi bir sonraki güne daha sağlıklı başlamamızın anahtarıdır.

Sevgiyle kalın