İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye'nin terörle mücadelesini etkili ve kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirtirken, 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 tarihlerinde 782 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, Çorlu Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen, belediye başkan adayı proje tanıtım toplantısında, Türkiye'nin terörle mücadelesini etkili ve kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Teröröistlerin sayılarını bildiklerini açıklayan Bakan Yerlikaya;

"Artık son evreleri olduğunu söyleyebilirim "

Teröristlerin sayılarını da bildiklerini anlatan Yerlikaya,

"PKK'yı kastederek söylüyorum, sayılarını biliyoruz ama beni izleyenler bilir, bizim sınırlarımız içerisinde kaç terörist kaldığını ben hiç vermiyorum ama şunu söyleyeyim, artık son evreleri olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi güçlü bir sistem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri. Onun kararlılığı azmi, onun cesareti, aynı zamanda Cumhur İttifakımızın da destek ve kararlılığını altını çizmemiz lazım." dedi.

FETÖ'ye yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi veren Bakan Yerlikaya, "9 ayda 4 bin 278 operasyon düzenlendi" ifadelerini kullandı. 

FETÖ'ye yönelik 4 bin 278 operasyon düzenlendi

FETÖ ve terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar hakkında da bilgi veren Bakan Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Son 9 ayda FETÖ'ye yönelik 4 bin 278 operasyon düzenlendi 6 bin 521 gözaltı 1350 tutuklu, 1353 adli kontrol. DEAŞ operasyonun sayısı 2 bin 599, 656 tutuklu, 481 adli kontrol, son terör örgütlerinin her birini tek çatı altında verdik. 407 operasyon, 734 gözaltı tutuklu ve adli kontrol.

Bir de bunları biliyorsunuz biz sözde lider takımlarıyla ilgili bunların kategori olarak ayırıyoruz. Bu süre içerisinde değerli arkadaşlar tüm terör örgütlerinde 46 sözde üst düzey terörist etkisiz hale getirilmiştir. 5’i kırmızı, 7 yeşil, turuncu ve 30’u gri."

Kaynak: TRT HABER