Bu sene 10-12 Nisan da Ramazan Bayramı idrak edilecek. 9 Nisan da yarım gün mesai yapılacaktı.  Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile arefe gününden başlayan bayram tatili uzatılmıştı. Bu kampsam da bayram tatili, hafta sonu ile birlikte 9 gün olacak. Kamu çalışanları 1,5 gün idari izinli sayılacak.

İkinci ara tatil başladı

Okullarda ikinci ara tatili, bayram tatili aynı haftaya denk geldi.Dün başlayan ara tatil 15 Nisan Pazartesi sona erecek.

Manisa’da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler ise tatili fırsata çevirerek ders çalışmaya devam edecek. Üniversite sınanına hazırlanan lise son sınıf öğrencisi Melis Bayram,

“Dün başlayan Bayram ve ara tatili benim için çok iyi bir fırsat oldu. Bu sen üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bayramın ilk günü bayram ziyareti yapacağım. Tatilin diğer günleri ise sınava hazırlanmaya devam edeceğim.” İfadelerinde bulundu.

 9 Günlük Bayram Tatili Başladı

Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Fatma Kantar ise,

“Haftanı üç günü hastanede staj yapıp, iki gün okula gitmek ve aynı zaman üniversite sınavına hazırlanmak biraz yordu. Ara tatilin, bayram tatili ile denk gelmesi beni biraz üzdü. Ancak dinlenmek için bir fırsat olarak düşünüyorum. Tatili memleketimde geçireceğim. Şimdiden herkese iyi bayramlar.”

Bayram boyunca otobüsler ücretsiz

Manisa’da bayram boyunca Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otobüsler ücretsiz olacak.
Bu kapsamda açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı

Başkan Durbay’dan Şehzadelilere uyarı: Son gün 31 Mayıs Başkan Durbay’dan Şehzadelilere uyarı: Son gün 31 Mayıs

“10 Nisan 2024 Çarşamba günü, saat 00.00’dan (Salı’yı Çarşamba gününe bağlayan gece) 12 Nisan 2024 Cuma günü saat 00.00’a kadar olan sürede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait resmi toplu taşıma araçları (Kırmızı Otobüsler) ile MANULAŞ’a ait elektrikli otobüsler ücretsiz olarak taşıma yapacaktır” ifadelerinde bulundu.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK