Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Ahmetli’de ‘Uygulamaları İle Kalıntısız Üzüme Devam Ediyor Projesi’ uygulanmaya başlandı.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında 21 bağ üreticisine %75 bakanlık katkılı biyolojik preparatların dağıtımı yapıldı.

Biyolojik Preparat (2)

Yüzde 75’i bakanlık katkılı

Projeye ilişkin açıklama yapan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, proje bütçesinin toplamda 601.150 TL. ifade ederek bütçenin yüzde 75’i bakanlık katkısıyla gerçekleştiğini belirtti.
Öztürk,

“Projemiz, Ahmetli İlçemizde 21 üretici ile toplam 1.100 dekarlık bağ alanında uygulanmaktadır. Salkım güvesi zararlısı için 405 adet, külleme için ise 215 adet biyolojik preparat dağıtımı gerçekleştirilmiştir.” ifadelerinde bulundu.

Biyolojik Preparat (3)

“Kimyasal mücadele, minimum seviyeye indirilecektir”

Üretimim kayıt altına alınacağın vurgulayan Öztürk,

“Bitkisel üretimde İyi Tarım Uygulamaları ile üretimin bütün aşamalarının kayıt altına alınması ve izlenebilir olması sağlanmaktadır. Bağlarda salkım güvesi, külleme ve kurşuni küf hastalık ve zararlıları ile mücadelede biyoteknik preparatlar kullanılarak kimyasal mücadele, minimum seviyeye indirilecektir. Üreticilerin toprak ve pestisit analizi yapmaları sağlanarak, kalıntısız ürün elde edilecektir.” şeklinde konuştu.  

Salihli Karayahşi’de satılık arsa Salihli Karayahşi’de satılık arsa
Muhabir: DERYA ÖZTÜRK