Her fırsatta İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlık dışı vahşete tepki gösteren AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Eurovision 2024’te İsrail’e gösterilen tepkileri değerlendirdi.

“İşgalcilerin yüzüne çarpılacaktır”

Zalimlerin dünyanın gerçekleriyle yüzleşeceğini ifade eden Yenişehirlioğlu,

CHP’li eski Başkan, ilçe yönetimini topa tuttu CHP’li eski Başkan, ilçe yönetimini topa tuttu

“Her platform mazlumun acısını ve zalimin insafsızlığını haykırmak için bir araçtır. Eurovision2024 finalinde İsrailli Eden Golan, sahnedeyken yuhalandı ve Filistin sloganları atıldı. İsrail, estirdiği terörün kimse tarafından fark edilmediğini zannetse de soykırım suçu her platformda karşısına çıkacak; cürmü çeşitli araçlar vasıtasıyla işgalcilerin yüzüne çarpılacaktır. Zalimler, yalnızca kendi seslerini duydukları yankı odalarından çıktıkları anda dünyanın gerçekleriyle yüzleşmeye devam edecektir! Zalimin karşısında vicdanların sesini haykıran tüm cesur yüreklere selâm olsun!” ifadelerine yer verdi.


Öte yandan Manisa’da da Filistin’e destek için sesle yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde (MCBÜ)Gazze'de devam eden çatışmalar ve dünya genelinde Müslümanlara yönelik zulümlere dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması düzenlemişti. Açıklamada konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırıları kınayarak, Filistinlilerin acısını paylaştıklarını ve her türlü insanlık dışı muameleye karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirmişti.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK