Bu yıl 565.’si düzenlenen Akhisar Çağlak Festivali’nde çeşitli branşlarda spor müsabakaları düzenlendi. İçinde futbol, basketbol, voleybol, satranç ve trap atışlarını barındıran spor müsabakalarında izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Soma’da geceye kadar sular olmayacak! Soma’da geceye kadar sular olmayacak!

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (1)

Turnuva boyunca çekişmeli maçlar oldu

Akhisar Belediyesi Spor Toto Stadyumu’nda gerçekleştirilen Çağlak Festivali Futbol Turnuvası ve Asu Günsel Futbol Turnuvası’na, Akhisar ve Manisa dışında birçok farklı ilçelerden de futbol takımları katıldı. Düzenlenen turnuvalara katılım gösteren futbol kulüplerinin sergilediği yüksek performans izlemeye gelen vatandaşları memnun etti.

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (2)

Sporculara kupa ve madalya takdim edildi

Satranç turnuvası ise çok ilgi gördü. 200’ün üstünde sporcunun katılım gösterdiği turnuva, 6 kategoride düzenlenerek, 2 gün sürdü. 6 kategoride ilk 3’e giren sporculara kupa, ilk 10’a giren sporculara ise madalyaları verildi.

200’e yakın atış sporcusu katıldı

Türkiye’nin farklı şehirlerinden festivale katılan 200’e yakın atış sporcusu, kıyasıya rekabet halinde birbirleri ile yarıştı. Trap sporcularından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (3)

“Tüm halkımızı yağlı güreş festivallerimize davet ediyorum”

Gençlerin sağlıklı ve aktif bireyler olarak yetişmesine önem verdiklerini vurgulayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu,

"Akhisar, tarih boyunca spora ve sporcuya büyük değer veren bir kent olmuştur. Biz de belediye olarak gençlerimizin sporla iç içe olmasını, sağlıklı ve aktif bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Bu tür organizasyonlar, sadece rekabet değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiriyor. Bu yıl 565’incisini kutladığımız Çağlak Festivali’miz kapsamında düzenlediğimiz spor müsabakaları çok güzel anlara sahne oldu. 8 Haziran’da da Yağlı Güreş Festivalimizi gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm halkımızı yağlı güreş festivallerimize davet ediyorum."diye konuştu.

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (5)

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (7)

Akhisar Çağlak Festivali Son Hızla Devam Ediyor (10)

Muhabir: RESULENUR KANTAR