Hilaliye Hafızlık Kız Kuran Kursu’nda düzenlenen hafızlık icazet törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut katılım sağladı. İlçe Müftüsü Muhammet Salman’ın açılış konuşmasıyla başlayan Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Cami’sinde yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Akhisar'da 45 Kız Öğrenci Için Hafızlık Icazet Töreni Yapıldı (8)

“Kur’an’daki hükümler hayatımızı şekillendirir”

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut,

Kula-Salihli yolu trafiğe kapatılacak Kula-Salihli yolu trafiğe kapatılacak

“Kur-an’ı Kerim hayatımızı düzenleyen bir kitaptır. Kur’an’daki hükümler hayatımızı şekillendirir” diye konuştu.

Akhisar'da 45 Kız Öğrenci Için Hafızlık Icazet Töreni Yapıldı (4)

“Kur’an-ı Kerim’i üç şekilde okumalıyız”

Kuran'ı Kerim'in üç şekilde okunması gerektiğini vurgulayıp "Birincisi kıraat, ikincisi tilavet, üçüncüsü ise tertil" diye açıklayan Akbulut,

“Oku! diye başlayan kitabı bize indiren Allah huzuruna varınca ilk olarak size indirdiğim kitabı okudun mu? diyecektir. Kur’an-ı Kerim’i üç şekilde okumalıyız. Birincisi kıraat, ikincisi tilavet, üçüncüsü ise tertil. Kıraat, ayetlerin lafızlarının okunmasıdır ve bu çok sevaptır. Tilavet, ayetleri manalarını düşünerek okumaktır ve bu da çok sevaptır. Tertil ise ayetleri yavaş yavaş anlamını düşünerek okumak ve anladığını yaşamaktır” diye konuştu.

Akhisar'da 45 Kız Öğrenci Için Hafızlık Icazet Töreni Yapıldı (3)

Verilen eğitim hakkında bilgiler topladı

Akbulut, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve Hilaliye Hafızlık Külliyesi’nde incelemelerde bulunan Akbulut, verilen eğitim hakkında bilgiler topladı.

Akhisar'da 45 Kız Öğrenci Için Hafızlık Icazet Töreni Yapıldı (1)Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’a Manisa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu, Sevinç Tepekaya, Akhisar Müftüsü Muhammet Salman, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe ile Hilaliye Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer Aydemir’de eşlik etti.

Akhisar'da 45 Kız Öğrenci Için Hafızlık Icazet Töreni Yapıldı (2)

Muhabir: RESULENUR KANTAR