Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde 'Kütüphane Haftası' kutlamaları başladı. Yazar Filiz Başaran’ın misafir olarak katıldığı etkinlikte, ilk misafirler anasınıfı öğrencileri oldu. Kütüphane bahçesinde yapılan kutlamalarda, yazar Filiz Başaran, önce 'Masal Perisi' adlı drama gösterisini çocuklarla birlikte canlandırarak, büyük beğeni kazandı.

Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (6)

Aktiffelsefe üyeleri, Aytekin Karapaça ile şiirler eşliğinde sohbet etti Aktiffelsefe üyeleri, Aytekin Karapaça ile şiirler eşliğinde sohbet etti

Masalda yanan bir orman, hayvanların, ağaçların yok olması, daha sonra yağmur yağdırma, toprağa tohum atma ve ormanın tekrar canlandırılması, yaşatılması ve doğanın korunması drama olarak anlatıldı. Çocuklar da oyuna katılarak doğa sevgisini ve yaşatılmasını yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (7)

Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nilüfer Aydemir,

"Bu yılki 60. Kütüphane Haftası'nın kutlamalarına erken başladık. 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanacak, ancak kütüphanemize bu tarih aralıklarında okullarca çok yoğun ziyaret talebinde bulundu. Taleplere cevap verebilmek için, etkinliklere erken başladık. Hafta kutlamalarımız yine 25-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. Çalışmalarımızı şimdilik etkinlik olarak sürdüreceğiz. Okullardan gelen randevuları değerlendirerek, çocuklarımızın kütüphanemizden daha fazla ve daha bilinçli faydalanmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (8)

Okurlarımız yazarımızla buluşacak

Kütüphane Müdürü Nilüfer Aydemir,

"Değerli yazarımız Filiz Başaran'ı davet ettik ve bu kapsamda Okur - Yazar Buluşması, imza günleri, Drama Çalışmalarını değerli yazarımızla yapacağız. Robotik Kodlama Etkinlikleri de yapılacak. Okullarımızdan gelen yoğun talep nedeniyle, kütüphanemizi arayarak randevu alan okullarımıza etkinliklerde öncelik vereceğiz, taleplerin çok olması nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına, gelmeyi düşünen okullarımız varsa Kütüphanemizi arayıp, randevu alarak gelmelerini öneriyoruz." diye konuştu.

Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (3)Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (2)Alaşehir'de Kütüphane Haftasının Ilk Misafirleri Anasınıfı Öğrencileri (1)

Kaynak: İHA