Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, 27 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 6 ay içerisinde “Muhtarlar Ziyareti” kapsamında merkeze bağlı 57 mahalle muhtarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde araç kullanmayan ve mahallenin sokaklarında yürüyerek mahalle sakinleriyle ve esnaflarıyla görüşen ve dertlerini dinleyen İl Müdürü Aktaş, hastayı evinde, çocukları okulda, esnafı işyerinde ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledi.

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (7)

Yaklaşık 6 ay gibi kısa sürede Manisa’nın merkeze bağlı 57 mahallesini karış karış dolaşan İl Müdürü Aktaş, kısa sürede halkın sevgisini kazandı.
Ziyaret ettiği mahallelerde mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile esnaflar, görmeye alışık olmadıkları İl Emniyet Müdürünü gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler.

İlk ziyaretine Manisa merkeze bağlı en büyük mahallelerden birisi olan Alaybey Mahallesi ile başlayan İl Müdürü Aktaş, mahalle ziyaretleri kapsamındaki merkeze bağlı mahalle muhtarları ve mahalle gezilerine Akpınar Mahallesi ziyareti ile tamamlayarak, merkeze bağlı mahallelerdeki sakinleri mahalle kahvesinde çay içerek dertlerini dinledi, esnafı işyerinde ziyaret edip derdine ortak oldu, çocukları da okullarında ziyaret edip çeşitli hediyeler vererek gönüllerini fethetti. 

Geceleri de şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti

Gündüzleri dolaşmakla yetinmeyen İl Müdürü Aktaş, geceleri de neredeyse hiç boş geçirmiyor. Şehir ailelerini ve yakınları ile gazileri evlerinde ziyaret eden İl Müdür Aktaş, devletin sıcak yüzünü herkese hissettirerek memnun etmeye çalışıyor.

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (8)

“Şehit Gaffur Okan Benzetmesi”

Manisalı Mahalle Muhtarlarından bazıları da, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ıa, halk ile iç içe olmasından dolayı Diyarbakır İl Emniyet Müdür iken Şehit düşen Gaffar Okan benzetmesi yapıyorlar.
Ziyaret ettiği mahalle muhtarlarından Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Halil Özkan, kurum amirlerinin vatandaş ile bu kadar yakın temasta olmasının çok güzel olduğunu belirtti.
Vatandaşın makama giderek derdini anlatmak için kapısında beklediği müdürü birden mahallede yürürken karşısında görmesinin çok mutluluk verici olduğunu belirten Muhtar Özkan,

“İlçe Emniyet müdürümüz de gelip gidiyor ama ilk kez İl Emniyet Müdür Mahallemizi ziyaret ederek, bizimle sokak sokak dolaşıp vatandaşın sorunlarını yerinde dinledi. Emekliler ile kahvede oturup onlarla çay içip derdine ortak oldu, okulumuzu ziyaret ederek çocuklarımızı sevindirdi. Kenar mahallelerin özlemle beklediği bir müdür” diyerek duygularını dile getirdi.

MASKİ Soma'nın su sorununu çözdü MASKİ Soma'nın su sorununu çözdü

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (5)

“Böyle müdür görmedik”

Görüşünü aldığımız Bayındırlık Mahalle Muhtarı Bedirhan Çiçek’te diğer muhtarlar ile benzer duygular içerisinde. 

“Böyle emniyet müdürü baştacıdır” diyerek sözlerine başlayan Muhtar Çiçek,

“İlk defa mahallemize gelerek halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen bir il emniyet müdürü ile karşılaştık. Beraberce tüm mahalleyi baştan başa yürüyerek dolaştık, sokakta yürüyen vatandaşlar ile ayaküstü selamlaştık ve müdürü karşısından gören mahalle sakinimiz şaşkınlıklarını gizleyemediler” diyerek mutlu olduklarını dile getirdi. 

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (1)

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (6)

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (1)

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (3)

Alaybey’den Akpınar’a 57 Adımda Mani̇sa (9)

Muhabir: TURGAY DUYAR