Denizli’nin Serinhisar ilçesinde 9 Haziran 2022 Perşembe günü otomobille evden ayrılan 17 yaşındaki İ.Y ve 19 yaşındaki H.A., M A. tarafından öldürülüp arkadaşlarıyla birlikte 30 metrelik kuyuya atıldı. 45 saatlik çalışma sonucu İ.Y ve H. A.’nın cansız bedenlerine, kaybolduktan 5 gün sonra ulaşıldı. Cesetleri attıktan sonra kuyuyu ateşe verdikleri belirlenen ve aynı zamanda H.A.'nın akrabası olan M.A. ile birlikte suça karıştıkları tespit edilen 9 şüpheliden 7’si gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 4’ü 11 Kasım 2023 yılında tutuklandı.

Azmettirici Olmakla Suçlanan Anne Serbest Bırakıldı (1)

Katil zanlısının kardeşi öldürülmüştü

10 Ağustos 2023 Perşembe günü Aşağı Mahalle'de saat 07.20 sıralarında meydana gelen olayda, 2 genci öldüren ve tutuklu olan M.A.’nın kardeşi K.A. (25), işe gitmek için evden ayrılıp aracına bindiği sırada yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Aracın içerisinde pompalı tüfekle 3 el ateş edilen K.A., olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yapılan detaylı soruşturmada ekipler, K.A.’yı tüfekle öldüren kişinin Ş.H(22) olduğunu öğrendi. Ş.H'nin, K.A.’yı öldürmek için 3 gün boyunca eve giriş çıkışlarını takip ettiği, cinayet için çaldığı motosikletin üzerine sahte plaka taktığı tespit edildi. Saklandığı bağ evinde yakalanan Ş.H cinayetin kendisinin işlediğini itiraf etti.

Kuyu cinayetinde oğlunu öldüren şahsın kardeşini, borç karşılığı öldürüldü

Ş.H, kuyu cinayetinde öldürülen H.A.’nın annesi ile babasının, borçlarını ödeme karşılığında kendisi ile anlaştığını iddia etmişti. Öldürülen H. A. ile İ.Y’ın da arkadaşı olduğu intikam için cinayeti işlediğini ifadesinde söylemişti. Ş.H, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından saatler öncesinde “Söz intikamını alacağım kuzum” ve “Biz bize yapılanı unutmayız” şeklinde paylaşım yapan anne Aynur Kural, eski kocası Y.A. ile kardeşleri İ.A. ve B.A. da gözaltına alındı. İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan anne A. K ve eski kocası Y.A. tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Azmettirici Olmakla Suçlanan Anne Serbest Bırakıldı (3)

Anne serbest bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde davanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıkarılan A.K ve eski kocası Y.A., K.A. cinayeti sanığı Şakir Hüsünbeyi ile ilgilerinin olmadığını savundu. Olay günü Y.A. ilçede olduğunu, A.K ise Denizli’de ikamet ettiği evinde bulunduğunu söyledi. Mahkemede sanıklardan anne A.K’ın ‘delil yetersizliği’ dolayısıyla serbest bırakılmasına, eski koca Y.A.'nın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kaynak: İHA