4 uluslararası anlaşma TBMM'de kabul edildi 4 uluslararası anlaşma TBMM'de kabul edildi

AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı’nın haddini aştığını dile getiren Yenişehirlioğlu X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla tepkisini gösterdi.

“Gazze Kasabı’nın oyununu bozmuş ve karanlık planını altüst etmiştir”

İsrail Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’yi seviyesiz bir şekilde hedef aldığını ifade eden AK Partili vekil Yenişehirlioğlu, 

“Zulüm faillerinin, Ortadoğu katillerinin ve emperyalizm tetikçilerinin bu ahlaktan yoksun açıklamaları bizim için yok hükmündedir. Anlaşılan o ki; Netanyahu ve şürekâsı soykırım motivasyonuyla terör estirirken dünyanın gözüne inen perdeyi kaldırmak için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Gazze Kasabı’nın oyununu bozmuş ve karanlık planını altüst etmiştir. İsrail’in, Türkiye’ye parmak sallayarak kendisini aklama çabası beyhude bir hevesten, gerçekleşmeyecek bir hayalden ibarettir.” İfadelerine yer verdi.

“Adını duyduğunda dizlerinin titrediği Fatih Sultan Mehmed Han”

İsrail Dışişleri Bakanı’nın diziler üzerinden sarfettiği sözlere gönderme yapan Yenişehirlioğlu, 

“Bu zihniyetin yalnızca dizi olarak nitelendirdiği konu tarihin bizatihi kendisidir. Terör devletinin şuursuz bakanı şunu unutmamalıdır ki; adını duyduğunda dizlerinin titrediği Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul’u destansı bir zaferle fethetmiş, İslâm Medeniyeti’ne bir nûr olarak armağan etmiştir. Onların karikatür görünümlü paçavraları ve çürük zihniyetlerinin tezahürü olan ifadeleri korkaklıklarını ifşa eden bir turnusoldan fazlası değildir.” İfadelerinde bulundu.


“Türkiye, zalimlerin korkulu rüyası olmaya devam edecektir”

Yenişehirlioğlu son olarak şu ifadeler yer verdi:

“Filistin davası için verdiğimiz kararlı mücadele sürecektir; vicdan diyarının son kalesi, insanlığın merhamet sesi Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki Türkiye, mazlumların umudu ve zalimlerin korkulu rüyası olmaya devam edecektir.”

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK