Futbolda Bölgesel amatör lig(BAL)  bulmacası devam ediyor. Pandemi nedeniyle ertelenen ve 17 Mayıs'ta başlatılacağı açıklanan Bal’da   maçlar için yeni tarih 1 Haziran oldu. 

Ali Düşmez -Genel Başkan imzasıyla yapılan açıklamada,

  "2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacağı ifade edildi.

 YENİ FİKSTÜR, KATILIM HAKKI SAKLI KALACAK

 Yapılan açıklamada yeni başvuru yapılarak katılımın sorulacağı ve yeni fikstür düzenleneceği ifade edilerek, 

"Öncelikle BAL’a katılma hakkı olan 266 kulübe lige katılıp katılmayacakları yazılı olarak sorulacak, bu sezon katılmayacağını belirten kulüplerin BAL’a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabilecekleri ifade edilerek,

Bu sezon sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak BAL’a katılacağını belirten kulüpler yeni bir gruplandırma ve yeni bir statü ile BAL’a katılabileceklerdir." denildi. 

SON BAŞVURU  21 MAYIS 

Yapılan açıklamada kulüplerin son başvuru tarihinin 21 Mayıs olacağı ifade edilerek,

 "TFF tarafından BAL kulüplerine gönderilecek yazı ve yazı ekinde katılıp katılmayacağını belirten dilekçe örnekleri vardır. Resmi olarak 11 Mayıs 2021 tarihinde kulüplere tebliğ edilecek yazı ekindeki katılıp katılmama dilekçelerini kulüplerimiz en geç 21 Mayıs 2021 tarihi mesai bitimine kadar mutlaka TFF’ye bildireceklerdir. İfadelerine yer verildi. 

Editör: TE Bilisim