CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın seçim çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ziyaret programlarına devam ediyor. Görev süresi boyunca Turgutluluların arasından hiçbir zaman ayrılmayan Turgutlu Belediye Başkanı ve CHP’li başkan adayı Çetin Akın, Erzurumlular Taziye Evini ziyaret ederek Erzurumlularla bir araya geldi.

Başkan Çetin Akın ziyaretinde her alanda gerçekleştirilen 5 yıllık hizmet sürecinin yanı sıra yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Benim derdim; Turgutlu'da yaşayan insanları"

Çekinmeden siyaset yaptıklarını , çünkü biz haklı olduklarını ifade eden Başkan Akın,

"Bize verilen emanete ihanet etmedik. Rahmetli annem ve babama bir söz vermiştim. Demiştim ki; “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmem, yemem de.” Haram yiyenden Müslüman olmaz, malına toprağına sahip çıkmayandan milliyetçi olmaz. Kendine emanet edilene ihanet edenden ne milliyetçi olur, ne Müslüman olur. İcraatlarınızla ve yaşam şeklinizle olur. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimde kim sizin malınızı koruyor, kim sizin emanetinize sahip çıkıyor, kim size hesap veriyor? Onun karnesini siz vereceksiniz. Ben kendi malımı nasıl koruyorsam Turgutlu halkının malını da korumak zorundayım. Bunun için kavga etmem gerekiyordu, kavga ettim. Bunun için hukuksal mücadele yapmam gerekiyordu, hukuksal mücadeleyi yaptım. Bunun için el sıkışmam gerekiyordu, onu da yaptım. Bundan sonra da böyle davranacağım. Benim derdim; Turgutlu'da yaşayan insanların haklarını ve mallarını korumak. Çünkü ben gerçek milliyetçiyim, gerçek Müslümanım. Lafla olmuyor bunlar, icraatla oluyor. Biz bir hata yapacaksak Allah bize nasip etmesin. Biz şapkadan tavşan çıkarmıyoruz, biz çalmıyoruz ve çaldırmıyoruz ve bir proje ne kadar minimum maliyetle yapılırsa o kadar güzel olur. Biz onun peşindeyiz. Biz kendi işimizi kendi personelimizle yapacak kabiliyete geldik. Araç ve gereçlerimizi, iş makinelerimizi yeterli seviyeye taşıdık” dedi.

“Hem telefonumuz, hem kapımız, hem gönlümüz hemşehrilerimize açık oldu”

Başkan Akın konuşması sırasında göreve geldiği ilk günden itibaren barış ve kardeşlik içerisinde, herkesin hakkına riayet ederek hizmet ettiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Biz çok zengin bir kültüre sahibiz. Bu kültürlerimizi yaşattığımız ve bu farklılıklarımızı zenginlik olarak gördüğümüz sürece bu memleketi kimse yıkamaz. Barış ve kardeşlik içerisinde, herkesin hakkına riayet ederek yaşamamız lazım. Ben bu 5 yıllık süre içerisinde bu anlayışla bütün hizmetleri ortaya koydum. Bu süreyi hemşehrilerimizin yanında geçirdik, acı ve tatlı günlerini paylaştık. Hem telefonumuz, hem kapımız, hem gönlümüz hemşehrilerimize açık oldu. Her zaman şunu söyledik; Turgutlu Belediyesi Turgutlu'da yaşayan hemşehrilerimizin evidir. Kapımızı hiçbir zaman kapatmadık. Ben Turgutluluların arasından hiç ayrılmadım. Makam arabasına binmeyeceğim dedim, binmedim. Bizim şatafata ve gösterişe ne harcayacak paramız var ne de gerek var.”

1-9

“Sizlere çok güzel bir şekilde hizmet etmek istiyoruz”

31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli ve İdari Seçimlerinde, “Manisa Büyükşehir Belediyesinde için de benim kefaletimi ortaya koyduğum, kardeşim dediğim” sözleriyle hemşehrilerinden CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek için de destek isteyen Turgutlu’nun başkan adayı ve mevcut başkan Çetin Akın, şu şekilde konuştu:


“Manisa Büyükşehir Belediyesinde de benim kefaletimi ortaya koyduğum, kardeşim dediğim Ferdi Zeyrek arkadaşımız var. Müthiş çalışkan, siyasette ve hayatta çok donanımlı biri. O da çalmayacak ve çaldırmayacak bir adam. Ferdi Zeyrek Başkanımızın çok güzel söylemleri ve vaatleri var. Ona da destek istiyoruz. Birlikte sizlere çok güzel bir şekilde hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: Canan Sürgit