Cumhuriyet Halk Partisi’nin Turgutlu Belediye Başkanı Adayı olan ve 2019 yılından beri belediye başkanlığı görevini sürdüren Çetin Akın, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya gelen CHP’li başkan adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın, Turgutlu’ya kazandırılan proje ve yatırımları anlattı.

Dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada “Hem projeler ürettik hem de belediyeyi borç batağından kurtardık. Bunları yaparken Turgutlu halkına ait 1 m2 yeri satmadık ve belediyemize hizmet alanları kazandırdık” ifadelerini kullanan  Akın,

“Ben, kimseye dayanarak, arkamda birilerini hissederek siyaset yapmadım. Köylü çocuğuyum; hayatımızı mücadeleyle kazanmış insanlarız. Kimseye güvenip de yola çıkmadım. Bu kadar hizmeti, yatırımı yaparken, Turgutlu Belediyesinin kasası parayla doluyken kimseden yardım almadım. Projelerimizin hiçbirinde ne büyükşehrin ne de iktidarın bir iğnesi dahi yoktur. Bundan sonra da olmasın. Turgutlu Belediyesi iyi yönetiliyor; çalmıyor, çaldırmıyor. Benim kimseye ihtiyacım yok, Turgutlu Belediyesinin kimseden destek almaya ihtiyacı yok çünkü bu belediye artık kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kabiliyette. Otuz üç yıllık belediye tecrübem var. Bu zamana kadar doğru yönettik. Önümüzdeki dönem de doğru yönetmeye talibiz. Karşınızda beş yıl hizmet yapmış bir belediye başkanı var. Ekibini, yönetim anlayışını öğrendiniz. Bizlere beş yıl daha destek verin” dedi.


“Turgutlu halkının emanetini korumak benim asli görevim”

Önceki dönemde Manisa Büyükşehir Belediyesine bedelsiz olarak devredilen alanlarla ilgili olarak büyük mücadele ve kavgalar sonucunda söz konusu yerlerin geri alındığını belirten CHP’li başkan adayı Akın, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bir haksızlık varsa nasıl ki kendime dokunulduğunda kavga ediyorsam Turgutlu’nun, Manisa’nın malına dokunulduğunda da aynı kavgayı yaparım. İyi ki de yapmışım. Benden önceki dönemde verilen Cumartesi Pazarı’nın, Koza Parkı Otoparkının, Eski Belediye Binasının, 36 cadde ve sokağın tapusunu o kavgalar sayesinde geri aldım. Turgutlu halkının emanetini korumak benim asli görevim. Bunu yapamazsam o koltukta oturmanın anlamı yok. Turgutlu’nun olan her şeyi geri aldım. Alamadığımız bir tek Irlamaz 2. Etap kaldı. İnşallah bir dahaki dönem onu da alacağız.”


Misafirperverliği için dernek başkanı İbrahim Uzun ve dernek üyelerine teşekkür eden CHP’li Akın,

“Biz büyük bir aileyiz, birlikteliğimiz daim olsun. Turgutlu’muzu tüm yönleriyle ortak akılla hep birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. İş birliklerimiz ve ortak projelerimizle bu sözümüzü tuttuk. Yine aynı anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini de kullandı.

Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine yapılan ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Selvilitepe Mahalle Muhtarı Sait Kaya da katıldı.
 

“Turgutlu Halkının Emanetini Korumak Benim Asli Görevim” (2)

Kaynak: Canan Sürgit