Aigai Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarına destek olan Yunusemre Belediyesi, bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekebilmek için çalışmalara hız verdi.

Manisa’nın önemli tarihi turizm varlığı olan Aigai Antik Kentin Kazı çalışmalarına bu yılda destek vermek için geçtiğimiz günlerde protokol  Yunusemre Belediyesi  protokol imzaladı.

Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin’den bilgi aldı.

 Belediye Başkanı Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada,

Demirci'de taze fasulye hasadı başladı Demirci'de taze fasulye hasadı başladı

“Aigai Antik Kenti’nde incelemelerde bulunduk. Kazı Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Sezgin ve ekibine harcadığı emek için teşekkür ediyorum. Aigai’yi tanıtmak, çekim merkezi haline getirmek için ilgili kurumlarla da işbirliği yaparak bunu en üst noktaya taşımaya kararlıyız. Burada yarım kalan Ziyaretçi Karşılama Merkezi’ni de en geç 4 ay içerisinde tamamlamaya kararlıyız. Bu bölgeye gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer yok. Hizmete sunacağımız merkez tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir proje olacak. Belirttiğimiz en kısa sürede merkezimizi faaliyete geçirip bölgeyi hak ettiği değere kavuşturacağız” diye konuştu.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK