Mahalle muhtarlarıyla buluşan Başkan Balaban’a Başkan Yardımcıları Haydar İzci, Emine Özge Arslan, Mesut Doğan ve müdürler de katıldı. Başkan Balaban mahalle muhtarlarıyla tek tek görüşüp onların isteklerini dinledi.

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (8)

“Yunusemre’yi birlikte yöneteceğiz”

Yapmış olduğu konuşmada, muhtarlığın toplum için oldukça önemli olduğuna değinerek, muhtarların başının tacı olduğunu vurgulayan Başkan Balaban konuşmasında,

CHP’li Zeki Bilgin “Borç var ama yatırım yaptık” CHP’li Zeki Bilgin “Borç var ama yatırım yaptık”

“Muhtarlık toplumumuzun en temel kurumlarından birisidir. Şu unutulmasın ki muhtarlık 200 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan en eski kurumlardan birisidir. Muhtarlarımız doğrudan halkımızın temsilcisidir. Bizler partinin gücüyle seçilirken, muhtarlarımızın halkın gücüyle seçilen kişilerdir. Bu nedenle tüm muhtarlarımız bizim başımızın tacıdır. Şu bilinsin ki hiçbir muhtarımıza asla baskı, saygısızlık ve zorlama olmayacak. Hangi partiden olursa olsun tüm muhtarlarımıza eşit mesafede yaklaşacağız. Yaşanan sorunları ortak akıl çerçevesinde çözeceğiz ve Yunusemre’yi birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (6)

“Tüm halkımızın ve tüm muhtarlarımızın emrindeyim”

Belediye Başkanlığına seçildiğinde, makam koltuğuna oturmadan önce partisinin rozetini çıkardığını vurgulayan Balaban,

“Biz nasıl belediye başkanı seçildiğimizde parti rozetimizi çıkarıp tüm halkımızın belediye başkanı olacağının sözünü verdiysek muhtarlarımızdan da bu şekilde yapmasını bekliyorum. Çünkü halka hizmetin asla partizanlığı olmaz. Felsefemiz ayrımcılık yapmadan eşit hizmet olacak. Kardeşlik ve uzlaşma hukuku içerisinde hareket edeceğiz. Bundan sonra tüm halkımızın ve tüm muhtarlarımızın emrindeyim” diye konuştu.

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (7)

"Kırsal mahalle kalmak isteyen kalacak"

Haziran ayında bu konunun halledileceğini belirten Başkan Balaban,

“Birçok mahalle muhtarımızın kırsal mahalle kalma konusunda bana talepleri oldu. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile bir çalışma yürütüyoruz. Kırsal mahalle kalmak isteyen muhtarlarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Büyükşehir belediyemiz ile yaptığımız istişare neticesinde Haziran ayı içerisinde bu konu sağlanacak. Kırsal mahalle kalmak isteyen olacak” diye konuştu.

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (5)

"3 ayda bir muhtarlarla toplantılar gerçekleştirilecek"

Telefonunun sürekli açık olduğunu ve muhtarların ona istedikleri anda ulaşabileceğini belirten Balaban,

“Önceden nasıl muhtarlarıma telefonum 7/24 saat açıksa şimdide öyle olacak. Belediye başkan yardımcılarımızın da telefonları muhtarlarımıza açık olacak. Muhtarlarımız görevlendirdiğimiz belediye başkan yardımcılarımız Mesut Doğan ve Emine Özge Arslan ile sürekli temas halinde olabilirler. Ayrıca 3 ayda bir muhtarlarımız ile bu tür toplantılar gerçekleştirerek sorunlarını yakından dinleyeceğiz. Muhtarlarımıza ve halkımıza olan borcumuzu ilmek ilmek ödeyeceğiz. Hiçbir muhtarımızın bize ulaşamama gibi bir durumu olmayacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (4)

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (2)

Başkan Balaban Muhtarlarla Buluştu (1)

Muhabir: RESULENUR KANTAR