3 ve 4. etap hak sahipleri 5 yıldır tamamlanamayan 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi hakkında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan ve Akgedik Mahallesi Muhtarı Semih Kurşunlu da katıldı. katıldı. Gazeteci Ahmet Ünsal ise, sıkıntı yaşayan hak sahiplerinin seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Balaban, Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nden Mağdur Olan Vatandaşları Dinledi (1)

“Tüm yetkililerden yardım bekliyoruz”

“TOKİ 3 ve 4. etap hak sahipleri olarak 5 yıldır mağduruz” diye belirten Gazeteci Ünsal,

“Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi kapsamında yapımına başlanan 980 konutluk 3. etap projesi, 366 konutluk 4. etap projesinde 2019 yılında çekilen kuralar ile hak sahibi olduk. Dar ve orta gelirli olmak üzere yapımına başlanan konutlarımızın aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala bitirilememiş ve evlerimiz bizlere teslim edilmemiştir. TOKİ 3. etap yer kuraları çekilmiş ve ön ödemeler yapılmıştır. Ancak yaklaşık bir yıldan bu yana taksitlerini ödediğimiz evlerin örnek dairelerini dahi göremedik. Taksitlerini ödediğimiz evlerin içlerini görmek istiyoruz. TOKİ 4. etap projesi yüzde 70 aşamasına gelmesine rağmen hala yer kuraları çekilmemiş ve ön ödeme fiyatları belli olmamıştır. TOKİ 3 ve 4. etap hak sahipleri olarak 5 yıldır mağduruz. Birçoğumuz kirada oturmaktayız. Aramızda asgari ücret ile çalışan, emekli ve engelli olan hak sahipleri bulunmaktadır. Hak sahipleri olarak taksitlerimizin sabitlenmesini istiyoruz. Bir an önce evlerimize yerleşmek istiyoruz. Bu konuda tüm yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

"Yaşadığınız mağduriyetleri  dinlemek için buradayız"

Başkan Balaban, projenin belediye ile bağlantısı olmadığını vurguladı. Bu konuda ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Balaban,

 “Yaşadığınız mağduriyetleri dinlemek için buradayız. TOKİ’nin Yunusemre Belediyesi ile doğrudan bir bağı yok. Bu seçim dönemi oy kazanmak için belediyenin projesi olarak lanse edildi. Belediyenin bu konuda bir yetkisi dahi yok. Ama biz bu bizim sorunumuz değil demeyeceğiz. Halkın derdi ile dertlenecek bir anlayışa sahibiz. İl başkanı, milletvekili adayıyken de gelip derdinizi kamuoyuna yansıtmaya çalıştım. Şimdi de TOKİ yetkilileriyle görüşeceğiz.   Bu konuda Başkan Yardımcımız Mehmet Mesut Doğan’a yetki verdik. Bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Sesinize ses atacağız. Elimizden gelen ne varsa sizin için yapacağız. İnşallah en geç 15 Kasım 2024 sonrası evlerinize girersiniz. TOKİ mağdurları çok haklılar” ifadelerini kullandı.

Başkan Balaban, Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nden Mağdur Olan Vatandaşları Dinledi (3)

“3 ay geç çıksa bir şey kaybetmezsiniz”

Ev sahiplerine seslenen Başkan Balaban,

Başkan Zeyrek Turgutlu’da projeleri inceledi Başkan Zeyrek Turgutlu’da projeleri inceledi

“Buradan ev sahiplerine sesleniyorum. Bu insanlar iyi insanlar. Lütfen çıkmaları konusunda baskı yapmayın. 3 ay geç çıksa bir şey kaybetmezsiniz. Onlar da bu konuda duyarlı olsunlar” diye konuştu.

Başkan Balaban, Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nden Mağdur Olan Vatandaşları Dinledi (2)

Vatandaşlar Başkan Balaban'a mağduriyetlerini dile getirdi

Tamamlanamayan Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nden mağdur olan vatandaşlar mağduriyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Artık enflasyon karşısında eziliyoruz”

Evlerine geçmek istediklerini belirten Emin Ünlübaş,

“2019 yılında 4. Etapta hak sahibi oldum. Aradan geçen 5 yılda ödemelerimiz belli olmadı. Endişeliyiz, asgari ücretle çalışıyoruz. Bir an önce konut belirleme kurasının yapılmasını istiyorum. Artan enflasyon karşısında eziliyoruz. Artık evlerimize geçmek istiyoruz.”

Başkan Balaban, Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nden Mağdur Olan Vatandaşları Dinledi (6)

“Peşinatta mağduriyet yaşayacağız”

Sabit ödeme istediklerini söyleyen Hayriye Kafadar,

“4. Etapta hak sahibiyim. Engelli kontenjanından katıldım. 5 yıldır bekliyoruz. Kiradayım. Zorluk çekiyorum. Kuradan sonra da bu yüksek fiyatlarla ne yapacağımızı bilemiyorum. Peşinatta mağduriyet yaşayacağız.  Bir de sabit ödeme istiyoruz.”

“Hala evlerimize geçmek için bekliyoruz”

Evlerine geçmek için beklediklerini söyleyen Saime Uslu,

“Ben 60 yaşını geçtim. Ne zaman olacak bu evler. Biz ölünce mi bitecek. Oturduğum ev kira. Onu da ev sahibi satıyor. Artık geçelim evlerimize. Hala evlerimize geçmek için bekliyoruz.”

Muhabir: RESULENUR KANTAR