Cumhur İttifakı Yunusemre Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Mehmet Çerçi, seçim çalışmaları kapsamın da ziyaretlerine devam ediyor.  Malta’da vaatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çerçi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

"Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez”

CHP’li  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda oturacak binaları olmadığını belirten Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerde kendi kaynaklarını vurguladı.
“Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez. Bu kadar net.” diyen Başkan Çerçi, muhalefetin Türkiye çapında ne yaptığını sordu. Çerçi konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

“Bakın değerlendirin. Muhalefet ne vaat ediyor. Ayakları yere basıyor mu? Türkiye çapında yaptıkları bir şey var mı? Ben konuşmalarımda muhalefeti pek eleştirmem. Üç sene önce İzmir’de büyük bir deprem oldu. Konak Belediye Başkanı belediye binasını yıktı. Yeri öyle boş duruyor. İzmir Büyükşehir belediyesi de Konak’taki binayı yıktı. Zannediyorum o da depremde hasar gördü. Sözümüz yok, biz de yıktık. Bizimki de riskli binaydı. Bu kardeşiniz ekibiyle birlikte yepyeni bir meydan ve yepyeni bir belediye hizmet binası yaptı. Devletten bir destek de almadık. Hani diyorlar ya; “Bunlar AK Partili belediye, hükümetten destek alıyorlar. Erdoğan bunlara para gönderiyor, destek veriyor.” Böyle bir şey zinhar yok.” 

“Yetenek lazım ama bunlarda yok”

Projeyi belediyenin kaynaklarıyla ve kendi vizyonlarıyla yaptıklarını ifade eden Çerçi,

“6 aydır da hizmetlerimize yeni binamızda devam ediyoruz. Ne Konak Belediyesi’nin ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda oturacak binaları yok. Bunu yapmak için yetenek lazım ama bunlarda yok! Bu işleri yapmak için vizyon ve çap lazım. Ama yok işte. Muhalefette bunlar yok” şeklinde konuştu.  

“Hodri meydan”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir programda kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Çerçi,

“Biz Manisalı birisinin CHP’nin başına geçmesinden memnun olduk “Bunları şundan söylüyorum. CHP’nin genel başkanı Manisa’daydı. Biz Manisalı birisinin CHP’nin başına geçmesinden memnun olduk. Dün benim ismimi ağzına almış. Şöyle diyor: “Ankara yıllarca neler neler çektiyse, kimden çekti? Melih Gökçek’ten. Yahu bu Yunusemre de bu Çerçi’den neredeyse beterini çekti. Bu Çerçi’yi yenmek için Yunusemre İttifakında birleşmeye ihtiyaç var” demiş. Bahsettiği Çerçi, belediye meydanı, otoparklar, bir çok prestij proje hayata geçirdi. TOKİ’de 3000 konut yaptı. 15 tane hanım lokali yaptı. Türkiye’nin en büyük bilim merkezini yaptı. Hayvan barınağı yapıyor. 9 tane taziye evi yaptı. 5 tane kafeterya yaptı. 100 tane spor tesisi yaptı. Yaptı yaptı yaptı. Yahu arkadaş senin belediyelerin bir belediye binası yapmaktan aciz. Allah bunlara akıl fikir versin. Bir de “Yunusemre’de öndeyiz. Seçimi aldık” diyor. Yalan söylüyor. Yunusemre’yi benden kurtaracakmış. Hodri meydan. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

Kaynak: Derya Öztürk