13 Mayıs 2014’te Soma Maden Faciası’nda hayatını kaybeden 301 maden işçisi katliamın 10.yılında anıldı. Gerçekleştirilen anma törenine hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri ve demokratik kitle örgütleri haricinde CHP Genel Başkanı Özür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP MYK üyeleri ve milletvekilleri de katılım sağladı.

Başkan Durbay, Soma Maden Faciası Anma Törenine Katıldı (6)

Başkan Durbay, madenciler için dua etti

CHP Lideri Özgür Özel ve CHP heyeti ile beraber Soma Belediyesi’ni ziyaret eden Durbay, belediye ziyaretinden sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Maden Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katıldı. Soma Maden Heykeli’nin önündeki saygı duruşundan sonra Maden Şehitliğine giden Durbay, madenciler için dua etti.

Başkan Durbay, Soma Maden Faciası Anma Törenine Katıldı (7)

Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi

301 maden işçisi hayattan koparıldı

Başkan Durbay, yaptığı konuşmada iş güvenliğinin alınmamasından dolayı 301 maden işçisinin hayattan koparıldığını ve 486 maden işçisinin de yaralandığını belirterek, katliamın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala adaletin sağlanmadığını söyledi.

Başkan Durbay, Soma Maden Faciası Anma Törenine Katıldı (1)

 “Yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşıyorum”

Maden faciasında adalet sağlanana kadar sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Durbay,

“Bu 10 yılda katliamın sorumluları hala elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. Sorumlular hukuk karşısında cezalandırılmadan adalet yerine gelmez. Adalet sağlanana kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Soma'nın acısını unutmadık ve unutturmayacağız! 301 madencimize rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşıyorum” diye konuştu.

Başkan Durbay, Soma Maden Faciası Anma Törenine Katıldı (5)

Başkan Durbay, Soma Maden Faciası Anma Törenine Katıldı (8)

Muhabir: RESULENUR KANTAR