Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 'Magnesia'dan Manisa'ya Lirik Tarih Gösterisi'ni sahneledi. Prömiyere Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın da katıldı.  

Mitolojik hikayelerinde Kurtuluş Şavaşı’na

Manisa'nın mitolojik öyküsüyle başlayıp Kurtuluş Savaşı ve sonrasına uzanan hikayesinin konu edildiği gösteri  büyük beğeni aldı. Gösterdin ardından konuşma yapan Başkanı Durbay, gösterinin Manisa’nın tarihine yolculuğa çıkardığını ifade etti. 

Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (8)

“Dinlemek benim için büyük bir gurur ve onurdu”

Gösteride kendisi için bir sürpriz olduğunu dikkat çeken Durbay,

"Hem Manisa'da seçilen ilk ilçe kadın belediye başkanı olarak Makbule'nin hikayesini izlemek hem de Sarı Mehmet Efe'nin torunu olarak onun hikayesini dinlemek benim için büyük bir gurur ve onurdu. Dedem tarih kitaplarında geçer ama çok fazla da bilinmez. Daha çok Parti Pehlivan anılır. Dedem çok fazla düşman öldürdüğü için tetik çeken işaret parmağı ve kellesi Atina'ya gönderilmiştir. Bu vesileyle bugüne kadar ebediyete irtihal etmiş tüm atalarımızı ve bugün üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (12)

Öte yandan Başkan Durbay, Manisa’nın festivallerin, sanatın, kültürün kenti olmasını temenni ederek, bu anlamda biz de üzerine düşen ne varsa yapacağını belirtti.
Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (6)

Manisa’da okullar renklendi Manisa’da okullar renklendi

Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (9)

Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (11)

Başkan Durbay'ı Duygulandıran Gösteri (3)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK