Özel okullardaki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken İYİ Parti Manisa İl Başkanı  Ali Zafer İksir, özel okullardaki fiyat artışının kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Özel okul fiyatlarındaki ve okul dönemi içerisinde alınması istenen okul ürünlerindeki fahiş fiyat artışının velileri zorladığını dikkat çeken Başkan İksir,

”Son dönemde özel okullardaki fahiş fiyat artışları, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldıran ve ailelerimizi derin bir maddi çıkmaza sürükleyen bir sorun haline gelmiştir. Özel okullardaki fiyat artışlarının kontrol altına alınması şarttır. Artan eğitim maliyetleri, ailelerin çocuklarına kaliteli eğitim sağlama umutlarını yıkmaktadır. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir.” ifadelerinde bulundu.

“Eğitim, ticari bir mal gibi vergilendirilmemelidir”

Eğitimde fırsat eşitliğini vurgu yapan İksir,

“Özel okullara fiyatlandırmada üst tavan uygulaması getirilmesi artık zorunludur. Aileler, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanmamalıdır. Ayrıca, eğitimde KDV oranının düşürülmesi gerekmektedir. Eğitim, ticari bir mal gibi vergilendirilmemelidir. Devlet, eğitimden alınan KDV oranını derhal düşürmeli ve ailelerin üzerindeki bu ağır mali yükü hafifletmelidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan, adil bir toplum yaratmak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

"Bu sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılmalı"

Eğitimde adaleti ve fırsat eşitliğini sağlanması gerektiğini söyleyen Başkan İksir son olarak;

“Eğitimde sürdürülebilir ve adil bir sistem oluşturmak için devletimizin derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Özel okullardaki fiyat artışlarına karşı ciddi tedbirler alınmalı, eğitimde KDV oranı düşürülmeli, devlet okullarına yapılan yatırımlar artırılmalı, güvenlik tedbirleri güçlendirilmeli ve öğretmen atamaları hızlandırılmalıdır. Bu sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılmasını ivedilikle talep ediyoruz. Eğitimde adaleti ve fırsat eşitliğini sağlamadan, geleceğimizi güvence altına alamayız.” diye konuştu.
 

Yuntdağı'ndaki çocuklar için yüzme kursları Yuntdağı'ndaki çocuklar için yüzme kursları
Muhabir: DERYA ÖZTÜRK