Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez,  esnaf e sanatkarların çok önemli sorunları olduğunu söyledi, Ankara’dan destek istedi. Esnafın, çiftçinin yanında olmayanların geleceğinin de olmayacağını söyledi. Salonda asılı olan  “Gediz’imiz boşa akmasın. Köylümüzün çiftçimizin tarım arazileri kuraklaşmasın. Gelecek nesillerimiz yok olmasın. Yetkililer duyarsız kalmasın” yazısıyla mesaj veren Kenez,  “Esnafın sıkıntıları var. Dertleri var. Biz çiftçi bir milletiz.  Biz Ankara’ya sesimizi duyuramadığımız zaman eğer çiftçi, köylü para kazanamazsa biz hiçbir şey olamayız burada. Bugünkü şartlarda çifti para kazanamazsa biz yok oluruz. Süper marketler açılırsa, önüne geçilmezse hepimiz mahvoluruz. Çiftçi kazanamazsa hiçbir esnaf kazanamaz” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK ESNAFIMIZI PEŞ PEŞE GELEN HOYRATÇA ZAMLARA TESLİM ETMEYELİM

Siyasi ve kurumsal üstlerden beklenti ve isteklerini dile getiren Başkan Kenez, “Ülke olarak şu günlerde sıkıntılar, yaşanan zorluklar inşallah hepimiz için gelecek yılların refahı olacaktır. Biz esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm getirecek, dertlerimize çare olacak siyasi ve kurumsal üstlerimizden isteklerimiz ve beklentilerimiz ise şunlardır. Esnaf ve sanatkarlarımızın Bağ-Kur, vergi ve kredi gibi bütün borçlarının yeniden yapılandırılıp uzun vadeye yayılmasını, kredi kullanacak esnaflarımıza en kolay şekilde uzun vadeli, derin soluklu kredi imkanı sağlanmasını, kayıt dışı, iş yaptıran ve yapan kişilere Maliye Bakanlığımızın caydırıcı çok sert tedbirler uygulanmasını, fiyat listesi uygulanan esnaflarımızın arasında haksız rekabet oluşmaması için taban fiyat uygulanmasını istiyoruz. Küçük esnafımıza büyük zararlar veren zincir marketlere daha fazla sınırlama ve kısıtlama getirilmesini bekliyoruz. Kullanım alanlarının en az yüzde 25’lik bölümü araç otoparkı olmayan zincir marketlere de belediyelerce yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Ülke ekonomimizin şartları, uygun olmamasına rağmen döviz odaklı kur korumalı, hazine destekli faiz olgularını fırsat bilenlere sahip çıkan devlet büyüklerimizin kıvrana kıvrana borç para bulup Bağ-Kur primlerini ödemeye çalışan esnaflarımızın aylık prim ödemelerini özenle düşürmelerini bekliyoruz. Kademeli denemelerle şeytan üçgenine çevrilen zamları daha net düzenlemelerini, stopaj ve KDV oranlarında ciddi indirim yapmalarını, her seçim dönemlerinde kapımızdan ayrılmayan sayın siyasilerimizden ve Ankara’daki üst kuruluşlarımızdan bekliyoruz. Salgın hastalığın üstesinden gelen küçük esnafımızı peş peşe gelen hoyratça zamlara teslim etmeyelim” diye konuştu.

ESNAFIN ÇİFTÇİNİN İŞÇİNİN MEMURUN YANINDA OLMAYANIN GELECEĞİ DE OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Başkan Kenez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Reisimin bilgisine önümüzdeki aylarda proje yapmayan esnafa kredi yok diyorlar. Küçük esnafının bir çoğunun sırtına ceket, ayağına pabuç alacak meteliği yok. Verilecek krediler yata kata değil, biriken borçlara ödenecek. Sayın Cumhurbaşkanım bu yanlışı düzeltirin. İhtiyacı olan esnaflarımız kredilerini rahat kullansın. Esnaf ve sanatkarlarımızın böyle ciddi sorunlarını çözmenizi ve tüm esnaflarımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilip bizleri rahatlatmanızı istiyoruz. Çöldeki serap gibi değil esnaf ve sanatkarlarımızın gövdesindeki yürek gibi olalım. Esnafın, işçinin sırtından yiyelim içelim deyip çiftçimizin, köylümüzün önünden gülüp geçip gidemeyiz bizler. Bir tarafa ballı börek bir tarafa kuru yavan acı soğan olmuyor Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli. Esnafın, çiftçinin işçinin memurun, yanında olmayanın geleceği de olmaz.”

KÜÇÜK ESNAFI ZİNCİR MARKETLERE YEM ETMEYİN GENEL BAŞKANLARIM

 Küçük esnafın zincir marketlere yem edilmemesini isteyen Kenez, “Toprağı işleyen çiftçimiz, hayvanı besleyen hayvancımız kazanamıyor, pazarcı esnaflarımız ve dükkan işleten esnaflarımız doğru düzgün kazanamıyor. Nereye kadar sürecek böyle bu bizleri zincir marketlere yem etmeyin sayın genel başkanlarım. Biz küçük esnaflara karşı daha duyarlı olacağınız günleri özlemle umut ediyoruz, sabır ile bekliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetimizin Büyük Millet Meclisi kürsülerinden esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını gündeme taşıyan tüm siyasilerimize teşekkür ederiz. Biz esnaf teşkilatları olarak görüş ve düşüncelerimiz farklı dahi olsa devletimize ve halkımıza karşı saygılı duruşumuzu her daim muhafaza etmekteyiz. Sevginin ve güvenin gücünü, azmin zaferine dönüştürmek için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Covid 19 salgın hastalık döneminde bizlere yardımcı olan ilçe kaymakamımız Sayın Necmettin Yalınalp’a teşekkür ederiz. Esnaflarımız için yapmış olduğu yardımlardan dolayı ve bu tesisleri bizler tahsis ettiği için Belediye Başkanımız Sayın Zeki Bilgin’e bir kez daha teşekkür ediyoruz. Zeki Bilgin başkanımızın Belediye olarak üstlenmiş olduğu ilçe merkezimde devam etmekte olan üniversite inşaatı bitirdiğinde esnaflarımızın en az yüzde 50’sine büyük katkı sağlayacak. Ahilik kültürüyle yoğrularak bu günlere gelen bu onurlu camia, şanlı tarihi boyunca hiçbir zaman ne devletiyle ne de milletiyle hiçbir zaman ters düşmemiştir. Bu denli mütevazi bir topluluğun isteklerine ve taleplerine devlet büyüklerimizin Ankara’daki esnaf temsilcilerimizin ve belediye başkanlarımızın daha yapıcı olması hepimizin ortak beklentisidir. Unutulmasın ki siyasetçinin notu esnaf ve sanatkarın mühründen geçer. Yüce Rabbimiz bütün esnaflarımızı yalandan, iftiradan, fesatlıktan ve dedikodulardan korusun. Hayatını kaybeden tüm esnaflarımızı rahmetle anıyorum. Kederli ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Hasta esnaflarımıza acil şifalar dilerim. Bizlere her konuda yardımcı olan kurumlara, kuruluşlara ve esnaflara teşekkür ediyorum” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim