Yerel seçimlerde CHP’den Soma Belediye Başkanı seçilen Sercan Okur, başkanlık sürecini basın mensuplarıyla paylaştı.
Makam kapısını sökmenin sembolik bir davranış olduğunu vurgulayan Okur, belediyenin kapısının her zaman açık olduğunu dile getirdi. 

Soma’da geceye kadar sular olmayacak! Soma’da geceye kadar sular olmayacak!

“İsrafı önlemek için önemli bir adım attığımızı düşünüyorum”

Belediye olarak israfa karşı olduklarını ifade eden Okur,

“Makam araçlarını kısıtlamalara giderek israfı önlemek için önemli bir adım attığımızı düşünüyorum ben halen makam aracı kullanmıyorum 1 aydır böyle bundan sonra da böyle devam edecek. Belediyemizde 3 adet kiralık araç vardı bu araçları gereksiz gördüğümüz için anlaşmalarını fesh ettik.” şeklinde konuştu.

“Siyasi olarak atama yapmayacağım”

Belediye Başkan yardımcısı atamayacağını belirten Başkan Okur,

“15 gün önce çalıştay olarak katıldım çalıştaya kendi aracımla gidip geldim konaklama masraflarını da cebimden karşıladım bundan sonra da bu tür organizasyonlarda kendi cebimden karşılayacam Soma halkının parasına dokunmayacağım. Siyasi olarak Belediye Başkanı Yardımcısı atamadım bundan sonra da siyasi olarak atama yapmayacağım.” ifadelerinde bulundu.


“Yaşandı biz kimseyi işten çıkarmadık”

Başkan Okur son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Soma Belediyesini liyakat ile yönetmeye devam edeceğiz, kimse bizden torpille iş beklemesin. Bazı belediyelerde işten çıkarılmalar yaşandı biz kimseyi işten çıkarmadık çalışan kimseyi de işten çıkarmayacağız bunun garantisi benim.” 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK