CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa FK’ya tesisleri boşaltması için bugüne kadar zaman tanımıştı. Konu hakkında açıklama yapan Zeyrek, taraftarların kendisinden talepte bulunduklarını ifade ederek vatandaştan gelen bu isteği geri çevirmeyeceğini belirtti.

“Personelimizi ve araçlarımızı tekrar görev yerlerine geri çağırmıştım”

Başkan Zeyrek yaptığı açıklamada,

“Geçtiğimiz günlerde Manisa Futbol Kulübü'nün Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tesisini, personelini ve araçlarını kullandığı sizlere iletmiştim. Personelimizi ve araçlarımızı tekrar görev yerlerine geri çağırmıştım. Sonuçta Manisa Futbol Kulübü bir tane şahıs şirketine aitti ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden bu tip hizmet almasını çok uygun görmüyordum. Bugün itibariyle kendisinin Büyükşehir’imize ait tesisleri boşaltmasını iletmiştim kendilerine.” İfadelerinde bulundu.

Sezon sonunda devredecek 

Taraftarlardan gelen talep doğrultusunda Manisa FK’ya sezon sonuna kadar tesislerin kullanımına izin veren Başkan Zeyrek konuşmasına şöyle devam etti:

Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi Manisa Milli İrade Platformu, Filistin’e destek verdi

“Geçtiğimiz bir iki gün içerisinde gelen taraftarlar şöyle bir istek oldu bana; dediler ki en azından sezon sonuna kadar tesislerimizi kullansınlar. Hem alt yapıda oynayan oyuncularımızın hem de A takımında oynayan oyuncularımızın tesis anlamında mağdur olmaması yönünde bir talepleri oldu.  Bu tesis bir buçuk milyon vatandaşımıza ait olan tesis. Vatandaşlardan gelen böyle bir teklifinde tatbiki de geri çevirmeyeceğim. Çünkü onlarında payı ve hakkı vardır. Manisa Futbol Kulübü sezon sonuna kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sadece tesisini kullanabilirler, sezon sonu devretmek kaydıyla.”
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK