Evet değerli dostlar hepinize selamlar saygılar sunarım.

Değerli Manisalılar, siyasetin nabzının yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Adaylar birbirlerine meydan okumaya başladı. Bilek güreşine tutuldular ama Manisamız savaşa gitmiyor ki! Hangisinin bileği güçlü, hangisi kuvvetli ona baksın, oy versin.

Bilek gücü eskidendi. Kılıç ve kalkanın olduğu dönemlerde, ordunun askerleri savaşa girdiğinde kılıç kalkan sallamak için hem bileklerini hem kollarını güçlü tutmak zorundaydılar ama şimdi öyle değil.

Köroğlu'nun dediği gibi delikli demir çıktı mertlik bozuldu. İşte tam da bu dönem...

Manisa'da Büyükşehir başkanlık yarışı iki parti arasında geçeceğe benziyor. MHP ve CHP adayları arasında.
MHP adayı üç dönemdir başkan ne yaptı?
İkiz kuleler yaptı. Halka ne faydası var?
Hiç bir faydası yok.
Kendi, en tepeye elektronik sistemle bilbord tabelası yapmış, kendi fotoğrafını koyup, yıl boyunca reklamını yapıyor.
Kime fayda var? Tahmin ettiğiniz gibi
Kendisine.
İkiz kulelerin ikizini yaptı. Birisi otel, birisi belediye binası göz alıcı bina.
Halka faydası var mı? 
Yok.
Kendisi lüks makam da lüks binada oturup bir katını kendine makam yapmış. Sanki yabancı bir ülkeye giriyorsun güvenlik hat safhada. Özel asansörler güvenlik ordusu, halktan kopuk.

Bunların seçmene bir faydası var mı? Cevap gene hayır.
Kendini ve etrafı sarayda yaşıyor.
Hiltona otel yapmış mutlaka anlaşmada otelden faydalanma vardır. Kim faydalanacak? Zabıta, temizlik görevlisi veya maski memuru mu?!!!

Bu hizmetleri yapması için para nerden çıktı! Belediyenin bütçesinden yani Manisada yaşayan halktan yani bizden çıktı. Selendili, Kulalı, Demircili seçmen de dahil.
Bunu öğrenen seçmen bu sefer kırmızı kart gösterecek gibi görünüyor.
Bunu bilen Cengiz Ergün,Vsokakları karış karış gezmeye başladı. Halkla kucaklaşıyor. Çocuklara top dağıtıyor. Her yerde yemek veriyor. Yemeğin tüm masrafları belediye bütçesinden yapıyor. Kendi kendimize yemek ısmarlıyoruz sizin anlayacağınız. 
Bir yere gittiğinde belediye çalışanları, belediyenin imkanları emrinde. Orda bile lüks duruşu egolu tavrı,Vlüks giyimi, lüks yaşantısı, lüks hareketleri bile seçmene tepeden bakan bir bakışla halka hitap ediyor.

Beden dilini baktığınız da siz de göreceksiniz. Bir daha o koltuğa oturayım bu harcadığımı sizin burnunuzdan getirircesine geri alcağım havası var.

Artık görünmeyen başkan görünür oldu neden mi? Bu sefer post pahalı. Çeşmeyi özledim, İzmir'i özledim eski seçimler rahattı millet de oy veriyordu diyordur kendi kendine. Nerden çıktı bu Mimar Ferdi diye kızıyordur.

Sokakta halk diyor ki büyükşehir Belediye Başkanı bizim günlük yaşantımıza fayda sağlayamıyorsa su faturam, park sorunum, temizliğim, kanalizasyonum, trafik,ulaşım hep sorunsa niye oy vereyim diyip kırmızı kartı göstermiş durumda. Bir de adını efsane başkan koymuşlar!!! Seçmen diyor nesi efsane anlayamadık gitti. Müteahhit adam işi gücü lüks ve para. Bu memleket de en çok parayı bu meslek sahipleri kazanıyor. Alın teri dökmeden, vasıfsız müteahhit yüzünden sonumuzu gördük depremde. Adlarına da iş insanı dediler.

Gelelim CHP adayı Ferdi Zeyrek'e.
İşinin ehli bir mimar, halka umut ışığını veren, namazında niyazın da düzgün insan.
Egosu yok, mütevazı, gönülleri okşuyor adeta. Sıradan bir Anadolu evladı. Bu sefer kaptanı değiştirelim diyor seçmen.
Ama seçmenin umrunda değil, para ile yapılan araştırma şirketlerinin algı yaratması. Biz 31 martı ve sandığı biliriz diyorlar.
Siz bakmayın milletin suskunluğuna bizde siyaseti anlarız. Artık takım tutar gibi parti tutmuyoruz. Seçmen kendi kararı ile ittifak oluşturuyor ev sohbetlerinde, kahvehanelerde, sokak sohbetlerinde konuşuyorlar.

Ferdi Zeyrek'e de eleştiri yapar mısınız diye sorduğumuzda, eee adama yetki vermeden nasıl eleştirelim. Önce bir yetki verelim diyor halk.
Bakıyorum da halk en iyisini bilir.
Yani bilek güreşi yerini akıl güreşine bırakmış.
Bedenen ne kadar güçlü olursan ol aklını kullanamıyorsan bir hiçsin.
Halk, aklını kullanacaktır.
Kalın sağlıcakla.