Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramın vazgeçilmezi olan baklavanın fiyatları merak konusu oldu. Sizler için hangi baklava türü ne kadar onları araştırdık.... 

Ramazan Bayramı öncesi sofraların vazgeçilmez lezzeti olan baklavanın fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi baklava satışlarında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Ev yapımı, midye, dolama gibi türleri olan baklava bayramlarda evlerde farklı tatlar sunmaya devam ediyor. Piyasada özellikle bayram zamanları yoğun bir talep oluşturan baklava farklı tatlar ve fiyat seçenekleri sunuyor. Sizler için hangi baklava türünün ne kadar olduğuyla ilgili araştırma yaptık. 

Filmlere konu olacak yaşam öyküsü: 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor Filmlere konu olacak yaşam öyküsü: 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor

Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (2)

Vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen baklava türü ise fiyatı uygun olan ev baklavası oldu. Ev baklavasının fiyatı 480 liradan satışa sunuluyor.

Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (1)

Baklava fiyatlarıyla ilgili araştırma yaparken yıllar önce Manisa'ya gelin gelen Gönül Hanım ile karşılaştık. Gönül Hanım baklavanın bayramların vazgeçilmezlerinden olduğunu söyleyerek;

"Baklava bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Biz ailecek hem fiyatının uygun olmasında hem de adı üstünde aynı ev baklavasına benzediği için bayramlarda ev baklavasını tercih ediyoruz "dedi.

Vatandaşların ev baklavasından sonra en çok tercih ettikleri baklava ise Sütlü Nuriye oldu. Sütlü Nuriye, Ev Baklavası kadar olamasa da ekonomik olduğu için bayramlarda en çok tercih edilen baklava türlerinden biri oldu. 

Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (4)

İşte Manisa'daki baklava fiyatları;

  • Ev Baklavası; 480 TL
  • Sütlü Nuriye; 660 TL
  • Kuru Baklava; 710 TL
  • Şöbiyet; 720 TL 
  • Midye; 720 TL
  • Halep Duzu; 720 TL
  • Dolama; 840 TL

Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (3)

Bu fiyatlara göre aile ekonomisini en çok rahatlatan baklava, 480  lira ile Ev Baklavası ve 660 lira ile Sütlü Nuriye baklava türleri oldu. Ev Baklavası ve Sütlü Nuriye'nin aksine 840 liralık bir fiyat ile Dolama türü baklava bayramda en çok cep yakan oldu.

Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (6)Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (5)Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (7)Bayramın Vazgeçilmezi Baklava! Baklava Fiyatları Ne Kadar (9)

Muhabir: ÖZGE AY