Dayısının hurdaya ayırdığı bisikleti onararak ilk kez pedal çevirmeye başlayan Ceylan, 50 yılı aşkın süre iş ve sosyal yaşamında bisikletten vazgeçmedi. Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünde çalışırken 30 yıl boyunca işe bisikletle giden Ceylan, emekli olduktan sonra da bu spordan kopmadı. Günlük işlerini bisikletle halleden Özcan, genel sekreterliğini yaptığı Edirne Bisiklet Kulübü Derneği ile yurt içi ve yurt dışında pek çok tura katıldı.

Bisiklet Turunda Kalp Krizi Geçiren Özcan Ceylan Sağlığına Pedal Çevirerek Kavuştu (2)

İşitme engelli öğrenci YKS'de Türkiye derecesi yaptı İşitme engelli öğrenci YKS'de Türkiye derecesi yaptı

Sporla iç içe yaşamıyla sağlığına kavuştu

Bisiklet ve düzenli spor sayesinde sağlıklı bir yaşam süren Ceylan, geçen yıl Lalapaşa ilçesinde düzenlenen tur esnasında kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Özcan'ın, anjiyo yöntemiyle kalp damarına iki stent takıldı. Rahatsızlığının ardından da bisikletten vazgeçmeyen Ceylan sporla iç içe yaşamıyla sağlığına kavuştu.

Bisiklet Turunda Kalp Krizi Geçiren Özcan Ceylan Sağlığına Pedal Çevirerek Kavuştu (1)

"İlkokuldan beri bisiklet sürüyorum”

Özcan, küçük yaşlardan itibaren bisiklet sürdüğünü ve spor yaptığını söyledi.

Bisiklet kullanmayı çok sevdiğini anlatan Ceylan,

"İlkokuldan beri bisiklet sürüyorum. Dayımın hurdaya ayırdığı bir bisikleti vardı, dış lastikleri yoktu. Köyde bir bayırda sürekli aşağı yukarı giderek dengede kalmayı öğrendim. Sonra o bisikleti yaptırdık. İlk başlarda boyum yetmedi, seleye oturmaya başladığımda rahata erdim. 50 yıldan beri bisiklet kullanıyorum." dedi.

Ceylan, sağlığı el verdiğince pedal çevirmeye devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA