Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 30 Nisan 2024 tarihinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ettiğini açıklamıştı.  

Uysal'ın istifa açıklamasında tek tek isimlerini yazdığı yönetim kurulu üyelerinden bir isim dikkat çekti. Listedeki Birgül Altıntaş'ın 9  aydır CHP'nin üyesi olmadan yönetim kurulunun aldığı kararlarda aktif olarak görev yaptığı ortaya çıktı. 

Böylesi Görülmedi! Manisa İl Kadın Kolları Üyesinin Chp Üyesi Olmadığı Ortaya Çıktı! (1)

“Demokrat Parti'ye üye yapılmışım”

Kendisine ulaşarak konuyla ilgili bilgi aldığımız Altıntaş, olayı doğrulayarak kendisinin bilgisi dışında CHP üye kaydının silindiğini söyledi. Altıntaş şu açıklamada bulundu:

“Sekiz, dokuz ay önce telefonda hesaplarımı kontrol ederken e-devlette Demokrat Parti'ye (DP)  üye yapıldığımı gördüm ve çok şaşırdım. CHP Yunusemre ilçesinin üyesiydim ve üyeliğimin nasıl silindiğini, nasıl Demokrat Parti'ye üye yapıldığımı anlayamadım. Çünkü kendim böyle bir işlemi yapmadım. Bu durumu görünce hemen Demokrat Parti üyeliğimi sildim. CHP'de İl kadın Kolları'ndaki görevime devam ettim çünkü CHP üyeliğimin devam ettiğini düşündüm. Seçim döneminde yakınlarımım sağlık sorunlarından dolayı CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılmayı düşünüyordum zaten.”

AK Parti, kampa girecek AK Parti, kampa girecek

Şadiye Uysal'a istifadan birkaç gün önce söylemiş

Altıntaş, CHP'den kaydının silindiği ve e-devlette Demokrat Parti'ye üye yapıldığını Şadiye Uysal'a kadın kollarının toplu istifasından kısa bir süre önce söylediğini ifade etti.

Muhabir: RESULENUR KANTAR