Her besinin sindirim sistemimizde etkileşimi farklı olduğu için bazı besinler bazı gıdaların yanında ve sonrasında tüketilmemesi gerekiyor. Sindirim sistemimiz her besini aynı şekilde sindiremediğini dile getiren Diyetisyen Betül Serttaş, birlikte tüketmemesi gereken gıdaları şöyle sıraladı:

Yoğurtla birlikte tüketilmemesi gereken besinler

"Balık yoğurtla veya ayranla tüketildiğinde sindirim problemleri yaşatabilir. Öte yandan yoğurtla asidik içeriğe sahip hiçbir gıdanın ( sirke, koruk) tüketilmemesi gerekiyor. Ayrıca turp ve terenin de yoğurtla tüketilmemesi de önerilir.

Süt Ürünleri

Süt ile beraber tüketilmemesi gereken gıdalar

Tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir. Sütün kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi lazım.

5638870

Kırmızı etle tüketilmemesi gerekenler

Et yemeklerini de tüketirken yanında yediklerimiz konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Tuzlanmış etlerin sarımsak ve sirke ile tüketilmemesi gerekiyor. Etli yemekler tüketildiği gün meyve olarak nar ve üzüm tercih edilmesi uygun olmaz.

Soğan

Soğanla birlikte tüketilmemesi gereken yiyecekler

Neredeyse bütün yemeklerle tüketilen soğan, sarımsakla birlikte tüketilmemesi gerekir. Sarımsak içeren gıdaların yanında kesinlikle soğanın tüketilmemesi gerekiyor.

Pirinç

Pirinçle tüketilmemesi gereken yiyecekler

Pirinç pilavı, pirinç içli biber dolması gibi pirinç içerikli yiyeceklerin yanında sirke ve sirke içeren örneğin; turşu, sirkeli salata gibi yiyeceklerin tüketilmesi uygun değildir.

Uzm. Dr. Dr. Emre Mandacı, obezitenin  zararlarına dikkat çekti Uzm. Dr. Dr. Emre Mandacı, obezitenin zararlarına dikkat çekti

MEYVE

Meyvelerle beraber tüketilmemesi gereken yiyecekler

Meyveler genellikle şeker açısından zengindir. Bu yüzden meyveleri şekerli gıdalarla birlikte tüketmekten kaçınmalısınız. Örneğin; karpuz, kavun ile beraber bal, reçel, şerbet tüketmek vücudunuzun şeker dengesi için çok sakınca doğurabilir. Bunun yanı sıra balığın yanında incir, ayva ve kavun tüketmek kulunç, bahak ve baras gibi ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Ayrıca erik, şeftali, kayısı ve nar meyvelerinin de aynı öğünde birlikte tüketilmemesi gerekiyor.

Kaynak: ÖZGE AY